Iskra Lawrence, az ismert modell és testpozitivitás aktivista nagy port kavart az önszeretetről és a test elfogadásáról szóló üzenetével. Interjúiban elárulta, hogyan küzdött a testképzavarral éveken át. Története emberek millióit érintette meg, akik hasonló problémákkal küzdenek. Üzenete az önelfogadásról pedig sokakat inspirál arra, hogy megtalálják a szépséget a saját egyediségükben.

Iskra Lawrence-nek a teste elfogadásához nagy utat kellett bejárnia.

Lawrence egy interjúban beszélt arról, hogy nem szerette mindig ennyire a testét. Az önelfogadáshoz számára kitartó munka és sok erőfeszítés kellett.

“Ez nem olyasmi, amit megtanítanak nekünk. A testemet ellenségnek láttam, mert akkoriban a divatipar azt sugallta, hogy magasabbnak és vékonyabbnak kellene lennem. De erre fizikailag képtelen voltam. Gyötörtem magam az evéssel, a mozgással, de a csípőm még akkor is túl széles volt. De nem láthatod ellenségnek a testedet, hiszen az az otthonod. Ezen változtatni sok időbe telt, de most már nem aggódom a combjaim vastagsága vagy a narancsbőr miatt. A lényeg, hogy megváltoztasd a prioritást a tested kinézetéről arra, hogy mire képes a tested.”

A tested csakis és kizárólag a tied – vallja a modell.

Néhány évvel ezelőtt Lawrence története körbejárta az internetet, mikor egy megszégyenítő kommentet kapott amiatt, hogy egy fotón éppen chipset evett. A trollok azzal vádolták, hogy az egészségtelen táplálkozási szokásokat erősíti. Válaszként ignorálta a hozzászólásokat, és továbbra is evett chipset.

Tette a testpozitivitás kinyilatkoztatása volt. Lawrence emlékeztette a rajongóit, hogy senkinek sincs joga megmondani, mit tehetünk és mit nem a testünkkel vagy akár az életünkkel. Mindannyiunknak érezni kell magunkban a hatalmat ahhoz, hogy meghozzuk a saját döntéseinket, és a saját feltételeink szerint éljük az életünket.

“Tökéletlenül tökéletes vagy” – ez lett az életfilozófiája.

Lawrence elmondja az embereknek, hogyan érezzék magukat jól a saját bőrükben. Egy interjúban elmesélte, hogy ő hogyan volt képes erre.

“A tökéletességre való törekvés volt a komplexusom, ez pedig negatív dologgá vált, mikor megszállottja lettem a fogyókúrának. Ha perfekcionista vagy, sosem akarod feladni. Amikor elkezdtem ráébredni, hogy senki sem tökéletes, és ezt átültettem az életem más területeire is, már nem éreztem bűntudatot amiatt, hogy mit eszem vagy hogy bizonyos dolgokra nemet akarok mondani” – mesélte.

A modell hozzátette: “Megérteni azt, hogy elronthatod, hogy a kudarc az élet része, ez egy olyan lecke, ami segített csökkenteni a rám nehezedő nyomást. Mi vagyunk saját magunk legrosszabb ellenségei, pedig a legjobb barátunknak kellene lennünk.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét