Nem is gondolnánk, mennyi lehetőség rejlik a kidobásra szánt, régi konyhai kellékekben. Lehet, hogy a kopott kanalat és az ezeréves sodrófát már nem szívesen használnád eredeti funkciója szerint, de más szerepet még nagyon is betölthetnek otthonodban! Nézd meg, mennyiféle kreatív módon használhatod fel őket dekoráláshoz és tároláshoz!

Gyertyatartónak

Legyen az öreg habverő vagy merőkanál, teamécsesek segítségével hangulatos fényforrást varázsolhatsz belőle. Lógasd fel a falra vagy a polc szélére és máris csodás, rusztikus hangulatú világítást teremthetsz vele a konyhában vagy az étkezőben.

Apró virágkaspónak

A törött fülű, kopottas bögréket a növények imádni fogják. Nincs is jobb kaspó a porcelánnál és ezt jól kihasználhatod a kis méretű szobanövényeknél. A pozsgások nagyon szépen fognak mutatni benne a konyhaablakban. Minél több van belőlük, annál jobb!

Lámpabúra helyett

Az igazi hangulatfényt a konyhában vagy az étkezőben nem a boltban vásárolt lámpabúrákkal teremtheted meg, hanem a kreativitásoddal! A régi, fémből készült tésztaszűrőket mintha kifejezetten erre a célra találták volna ki. Ha olyan szerencsés vagy, hogy egy vagy akár több is van belőle otthon, ne hagyd kárba veszni! Egyszerűen illeszd a villanykörte fölé!

Fogasként

Az öreg sodrófát kezeld le páccal vagy fesd tetszőleges színűre. Vágd le a végét, csavarozd fel egy deszkára, és el is készültél az egyedi, vidékies és skandináv stílusú fogasoddal, amit akasztóként konyharuhákhoz is használhatsz.

Akasztónak

A puha fémből készült, öreg kanalakat minimális erőkifejtéssel meghajlíthatod. Ha szeretnéd, feliratokat, szavakat is üthetsz bele, így még személyesebbé teheted. Fúrd át és használd apróságok, kis súlyú tárgyak felakasztásához.

Faldísznek

Nagymamáink konyhájának a falán rendre ott lógtak a szebbnél szebbre festett tányérok. Ha neked ilyened már nincs is, a régi tányérokat is felhasználhatod erre a célra! Ha nem tetszik a színe vagy a mintája, alapozás után tetszőlegesre – akár kopott hatásúra – is lefestheted őket!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét