Sokféle oka lehet annak, hogy berekedsz. Járhat együtt torokfájással, amikor úgy érzed, minden egyes nyelésnél késsel szurkálják a torkodat. Ezen a téren az otthoni gyógymódok szerencsére rendkívül hatékonyan működnek!

Amikor megfázol, torokfertőzésed van, csúnyán köhögsz, általában be is rekedsz. Ám a rekedtség nem csak az influenza szezonban fordulhat elő. A dohányzás, a gyomorégés és egyes rákos betegségek is kiválthatják. Többnyire azonban nem jelent komoly problémát, így ha kevesebb, mint 2 hete szenvedsz tőle, próbáld ki az alábbi praktikákat! Két héten túl azonban már érdemes szakembert felkeresni a panaszoddal.

Fekete bors

A fekete bors azonnal enyhülést hoz, ha rekedt vagy. Keverj össze 1 evőkanál fekete borsot és 1 evőkanál vajat, majd nyeld le a keveréket. Naponta 3-szor alkalmazd ezt a kezelést! Azt is megteheted, hogy egy pohár narancslében elkeversz némi fekete borsot és megiszod. Napi 2 pohárral fogyassz belőle!

Gyömbér

Ez a gyógynövény mesteri módon kezeli a rekedtséget. Rágcsálj belőle kis darabokat, ha nem szereted az ízét, mártsd bele mézbe vagy sóba, amelyiket jobban kedveled! Teát is főzhetsz a friss gyömbérből egyszerű forralással!

Esszenciális olajok

Sok olyan esszenciális olaj van, ami antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, így hatékonyan pusztítja azokat a vírusokat, baktériumokat, melyek a rekedtségedért felelősek lehetnek. A legjobb módja a felhasználásuknak az inhalálás. Egy tál forró vízbe csepegtess belőlük, takard le a fejed egy töröközővel és hajolj a tál fölé. Lélegezz mélyeket! A legjobb erre a célra a teafa olaj, a mentaolaj, az eukaliptusz- és a citromolaj.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here