Egy 29 éves nő dilemmával került szembe röviddel azután, hogy új munkahelye lett. Azt mondták neki, vagy takarja el a rózsaszín haját, vagy keressen másik munkát. Elfogadta a kihívást, és ahogy kijátszotta a szigorú szabályokat, annak az interneten is elterjedt a híre.

Emily Benschoter TikTokon osztotta meg kalandját az új munkahelyével kapcsolatban, mégpedig azzal a csavarral, hogy sosem mutathatja meg rózsaszín haját munka közben. Erre csak azután jött rá, hogy megvolt az állásinterjú és felajánlották neki a munkát, egy vendéglátóipari pozíciót, mivel a munkáltatói sem személyesen, sem videóhíváson keresztül nem látták őt az interjúztatás során.

Főnöke ezután azt javasolta neki, hordjon parókát. Ekkor döntötte el, hogy a lehető legviccesebb parókákat fogja választani. Első TikTok-videójához, amit az első parókájában készített 2023. július 19-én, ezt írta: “Mikor rózsaszín hajad van, de a cég ezt nem fogadja el, ezért szörnyű parókákat viselsz.”

Azóta egyre többen kíváncsiak arra, milyen parókákat választ, videóit milliók nézik. “Minél rondább a paróka, annál jobb – mondta egy interjúban. – Ez egy módja annak, hogy beszélgetést kezdeményezzek az ügyfelekkel, akik őrültségnek tartják, hogy el kell takarnom a rózsaszín hajam.”

Benschoter elmagyarázta, miért nem festi be egyszerűen a haját más színre. “Befesteni a hajam egy olyan állás miatt, amivel heti 40 órát dolgozom, nem opció – mondta. – Szeretem kifejezni a személyiségemet, és a rózsaszín hajjal nagyon magabiztosnak érzem magam, ezért elhatároztam, hogy megtartom a munkám és a hajszínemet is.”

Annak ellenére, hogy jól szórakozik a helyzeten, nem ért egyet vele. “Embertelenség, hogy nem tudnak elfogadni, csak azért, mert a hajam nem szokványos színű – mondta. – Nagyon felszínes dolog, hogy a hajam színe problémát okoz.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét