Hollywood egyik leghíresebb színésze, aki már sokat tett le az asztalra. Robert de Nirónak nem mindig sikerült elválasztania a magánéletét a karrierjétől, románcaiból 6 kétrasszú gyermek is született.
Jó színésznek lenni kihívás, de jó apának lenni egy egészen más sztori. A következőkből megtudhatod, hogy Robert de Niro hogyan vált sikeressé mindkettőben.

Sikeres filmek és titkos magánélet

Robert de Niro életét a sikeres filmek és a számtalan díj jellemzi. Ő a világ egyik legelismertebb színésze. Fantasztikus karrierje során olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Bernardo Bertolucci (Huszadik század), Francis Ford Coppola (A keresztapa II), Quentin Tarantino (Jackie Brown) és Sergio Leone (Volt egyszer egy Amerika).

A legnagyobb alakításai azonban Martin Scorsese filmjeihez kapcsolódnak, mint az Aljas utcák, a Taxisofőr, A rettegés foka és Az ír.

Generációjának egyik legnagyobb színésze, de a magánéletéről nem szívesen beszél a nyilvánosság előtt. Hogy privát szféráját megőrizze, nem árult el semmit a kapcsolatairól és az azokból született gyermekeiről sem.

Az a néhány részlet, amit mégis tudunk, az évek során tett nyilatkozataiból és néhány lesifotóból állt össze. De Nirónak mindig sikerült a négy fal között tartania a családi botrányokat és eseményeket.

A legfontosabb nők az életében

1976-ban vette feleségül Diahnne Abbottot. A Taxisofőr forgatásán ismerkedtek meg, amelyben mindketten játszottak. Akkor Abbottnak már volt egy lánya, Drena, akit De Niro örökbe fogadott és a nevére vett. Nem sokkal az esküvőjük után megszületett a közös gyermekük, Raphael De Niro.

A házasságnak akkor lett vége, mikor a színész elkezdett randevúzni Toukie Smith-szel 1988-ban. Szerencsétlen múltja után a nő a színész oldalán lelt megnyugvásra. Ikreik, Aaron Kendrick és Julian Henry 1995-ben születtek meg béranya által.

Sosem nyilatkoztak a kapcsolatukról. Bár nem házasodtak össze, együtt éltek még néhány évig az ikrek születése után.

De Niro második és ez idáig utolsó házassága Grace Hightowerrel köttetett 1997-ben. Kapcsolatuk bonyolult volt. Első fiuk, Elliot születése után, 1998-ban elváltak, ám utána még 20 évig együtt maradtak, 2004-ben pedig megújították a házassági esküjüket.

Második gyermekük, Helen Grace béranya által látta meg a napvilágot 2011-ben. Ezután a szülők hivatalosan is elváltak, de jogi problémák miatt ez az ügy még mindig nincs lezárva.

A nagy, kevert rasszú család

Gyerekeiről és az ő életükről nem sokat tudunk, de azt igen, hogy Raphael és Drena apjuk nyomdokaiba léptek, és a színészi pályát választották. A Dühöngő bika volt az első film, amelyben Raphael az apjával szerepelt együtt. Színészként kezdett karriert, végül azonban ingatlanügynök lett belőle.

Drena modellként kezdte a pályafutását, mielőtt kiderült, hogy tehetsége van a színjátszáshoz. Olyan sikeres filmekben játszott, mint az Oscar-díjra is jelölt Csillag születik és a Joy, amelyben apjával és Jennifer Lawrence-szel játszott együtt.

De Niro ritkán oszt meg bármit is a családjáról. Julian és Aaron, valamint Elliot és Helen mindig is távol maradtak a reflektorfénytől. Mivel Elliot autista, róla De Niro beszélt korábban.

Hightower és De Niro igyekeztek biztosítani neki egy olyan helyet, ahol értékesnek érezheti magát, és önmaga lehet. A teniszpálya lett ez a hely. “Segített neki, hogy magabiztosabb legyen – mesélte a színész. – Ettől jobban érzi magát a bőrében, úgyhogy mindenki csak nyer vele.”

6 kétrasszú gyerek nevelése

A színész bevallotta, hogy “ijesztő” vegyes rasszú gyerekeket nevelni egy olyan társadalomban, ahol a rasszizmus még mindig létezik. Egy interjúban így fejezte ki az aggodalmát: “A gyerekeim félig feketék, és számomra bizonyos dolgok nem maguktól értetődőek.”

A sztár azonban megtalálta a módját annak, hogy ezt kezelni tudja, és továbbra is a lehető legnagyobb figyelmet szenteli a gyermekeinek. Nyíltan beszélt arról is, hogy mi a véleménye gyerekei színészi törekvéseiről: “Mindig azt mondom nekik: ‘Ha színész akarsz lenni vagy ezt vagy azt akarod csinálni, csináld, amíg boldog vagy.’”

Robert de Niro útja az apaság tekintetében rögös volt, de imádja a gyerekeit, és igyekszik a lehető legtöbbször találkozni velük, hogy részese lehessen az életüknek.

“Imádom a gyerekeimet, szeretek csak úgy együtt lenni velük, de ez nem könnyű.” Azt is elmondta, nem számít, mit értél el az életben és mekkora neved van, csak egy férfi vagy, akinek a teljes figyelmét és törődését a gyerekeinek kell szentelnie.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét