Azt hihetnénk, hogy a világot egy környezeti katasztrófától csak egy Marvel-szuperhős képes megmenteni, de ezúttal Robert Downey Jr., a Vasember megformálója vállalkozik a feladatra. Elhatározta, hogy egy évtized alatt megtisztítja a Földet. A legjobb pedig, hogy ehhez egyenesen a sci-fi filmekben látható mesterséges intelligenciát fogja felhasználni.

Ha szereted a Marvel filmeket, biztosan ismered a világ megmentése iránt elkötelezett Tony Stark karakterét, akit Robert Downey Jr. játszott. Úgy tűnik, a színész készen áll arra, hogy kövesse a Vasember példáját, hiszen nemrég bejelentette, hogy 2020-ban elindítja szervezetét, a Footprint Coalitiont. A terve pedig az, hogy 10 év leforgása alatt az egész bolygót megtisztítsa, mégpedig mesterséges intelligencia segítségével.

A színész nyilvánosan jelentette be tervét egy, a robotok és a mesterséges intelligencia előnyeiről szóló konferencián. Projektjéről nem sok részletet árult el, azt azonban kifejtette, hogy miközben a könyvek és a mozifilmek többnyire veszélyes dologként, a gonosz eszközeként tüntetik fel a mesterséges intelligenciát, ideje felismerni, hogy valójában mennyi előnye lehet az emberiség számára, ha jó célokra használják fel.

“Napjainkban, a robotika és a nanotechnológia korszaka között meg tudnánk tisztítani a bolygót – ha nem is teljesen, de nagy mértékben – 10 éven belül.” A tudósok és kutatók felé is kifejezte csodálatát, akik a magas szintű intelligenciát biztosítják a projektjéhez: “Egyszerűen imádom a tudósokat!” – mondta a színész.

Azt is bevallotta, hogy bűntudatot érez a bolygó jelenlegi állapota miatt, elismerte, hogy ő is részese a problémának: “Érzem, hogy válsághelyzet van. Én egy személyben egy hatalmas ökológiai lábnyom vagyok, kész rémálom.” A jó hír viszont az, hogy nemcsak felismerte és megbánta ezt, de elő is állt egy hatékony tervvel, ami megoldást jelenthet a Föld válságos helyzetére.

Már alig várjuk 2020 áprilisát, amikor beindul a színész projektje. Az érdeklődők addig a Footprint Coalition weboldalán követhetik a projekt alakulását, és értesülhetnek a legfrissebb információkról.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét