Egy női autószerelő mindent megtett azért, hogy a nők és a nem binárisok kényelmesen érezzék magukat olyan helyzetben is, mikor valami probléma van az autójukkal. A 25 éves nőt mindig szorongás fogta el, mikor ilyesfajta segítségre volt szüksége és csakis a férfiak uralta autójavító műhelyek álltak rendelkezésére, ezért kezdett saját vállalkozásba.

A Manchesterben élő Zoe Cog létrehozott egy biztonságos helyet azon nők számára, akik az autójukat szeretnék megjavíttatni. Bár recepciósként kezdte az ipart, végül maga is szerelő lett. Ekkor jött rá, hogy a nők folyamatosan stresszelnek a férfiak uralta autójavító műhelyekben, tartva attól, hogy lekezelik és diszkriminálják őket.

“Én voltam az a lány, akit szorongással és aggodalommal töltött el, mikor szervizbe kellett mennem, és bár ez sosem könnyű, szeretem azt gondolni, hogy én egy közvetlen és barátságos nő vagyok, aki olyan helyet hozott létre, ahova könnyedén besétálhatsz, és jól érzed magad nemtől függetlenül” – mondta egy interjúban.

“Örömmel tölt el, hogy levehetem a terhet a lányok válláról, és ugyanolyan jó szolgáltatást nyújthatok nekik, mint egy férfiakkal teli szerviz, de bizalmat is építek azokkal az emberekkel, akikkel együtt dolgozom” – tette hozzá.

AutoCog nevű vállalkozását minden várakozását felülmúló reakcióval fogadták. “Őszintén szólva a szervizem fogadtatása fenomenális volt, felülmúlta azt, amire valaha is számítottam. Hihetetlen hullámvasút volt. Nemcsak a nők, de a férfiak részéről is rengeteg támogatást és pozitív visszajelzést kaptam.”

Hozzátette, hogy sok visszajelzés visszaigazolás volt neki, hogy mennyire szükség volt egy női szervizre. “Néhány megjegyzés bizonyította, hogy nekünk, nőknek miért volt szükségünk egy ilyen helyre. Vannak olyanok, akik megkérdőjelezik, hogy nőként mennyire vagyok jó ebben a szakmában, de ezekkel nem foglalkozom” – mondta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét