Sok pár azért házasodik össze, hogy megpecsételje a szerelmét, míg mások gyűrű nélkül is egy életre össze vannak kötve. Shakira és a spanyol származású profi focista, Gerard Piqué közel egy évtizedes kapcsolata és szerelme mindig is erősnek tűnt, annak ellenére, hogy nem házasodtak össze.
Bár magánéletükről nem sokat tudni, az ő csodás románcukat érdemesebb kicsit közelebbről is megismerni.

Shakira egyik klipjének forgatásán ismerkedtek meg.

Mikor 2010-ben Shakira a foci vb dalához, a Waka Wakához forgatta a videoklipjét, akkor ismerte meg a spanyol focistát, Gerard Piquét, aki szerepelt a klipben, és a bajnokságon győzelemre vezette csapatát. Az évek során a pár többször is mesélt véletlenszerű megismerkedésükről.

“Nem voltam nagy focirajongó, ezért nem tudtam, hogy ő kicsoda – mondta Shakira. –Mikor láttam a videoklipet, akkor gondoltam, hogy ez a srác eléggé helyes. Aztán valaki bemutatott minket egymásnak.”

2016-ban Piqué többet is elárult az első találkozásukról: “Az egész akkor kezdődött, mikor mindketten Dél-Afrikában voltunk, én pedig írtam neki, és megkérdeztem, milyen az idő. Ez egy tipikus hülye kérdés. De ő elkezdett nekem mesélni az időről. Ez aztán odáig folytatódott, míg azt mondtam neki, hogy nekünk, spanyoloknak muszáj lesz bejutnunk a világbajnokság döntőjébe, hogy újra láthassam őt, mivel a döntőn énekelt.”

Felvállalták a kapcsolatukat.

Mielőtt elkezdtek randizni, Shakira már majdnem minden hitét elvesztette a szerelemben, élete egyik legnehezebb időszakán ment keresztül, amikor szakított Antonio de la Ruával. Nemcsak érzelmi nehézségei voltak, de folyamatban volt egy peres ügye is a férfi ellen. Az énekesnő azonban erejét összeszedve tovább tudott lépni, és így tudott rátalálni az igaz szerelemre. “Tovább léptem, és boldogabb már nem is lehetnék” – mondta.

Shakira és Piqué 2011 márciusában hozták nyilvánosságra kapcsolatukat az Instagramon. 2 hónappal később, mikor az énekesnő Barcelonában koncertezett, Piqué a színpadra lépett, megcsókolta és táncra kérte őt. 2012 januárjában jelentek meg először együtt nyilvános eseményen, Svájcban a FIFA egyik rendezvényén.

Az első gyermek érkezése.

2012 novemberében az énekesnő az Instagramon jelentette be várandósságát. Egy kedves fotót posztolt kettejükről, amin a pocakja is jól látható volt. 2013. január 22-én megszületett fiúk, Milan Piqué Mebarak.

Röviddel ezután az énekesnőt arról kérdezték, milyen újdonsült szülőnek lenni. Shakira elmondta, hogy le van nyűgözve attól, hogy Piqué milyen jó apuka, és ő is jól érzi magát az anyaszerepben.

“Ő csodálatos. A baba annyi időt tölt velem, mint amennyit az apukájával. Ő az az apuka, aki mindenben segít. Pelenkát cserél, etet, mindent megcsinál. Nagy segítség nekem.”

Shakirának nem állt szándékában megházasodni.

Miután már több mint 3 éve együtt voltak, mindenki azt várta, hogy mikor fognak összeházasodni. 2014-ben Shakira azonban kijelentette, hogy nem áll szándékában megházasodni, ez nem szerepel a jövőbeni terveik között.

“Nekünk már megvan, ami fontos. Egységet alkotunk, szeretjük egymást, és van egy gyerekünk. Szerintem, ha ez már megvan egy kapcsolatban, akkor a házasság már nem tud hozzáadni. De ha valaha férjhez megyek, akkor csakis hozzá” – mondta akkor.

Megérkezett a második gyermek.

Shakira Instagram fotókkal jelentette be a második várandósságát. Sasha Piqué Mebarak 2015 januárjában született meg. A fiú nevének jelentését később szintén Instagramon magyarázta el: harcos, az emberiség védelmezője.

Később, 2017-ben Shakira elmesélte, hogy a szülővé válás nagyban megváltoztatta azt, ahogyan a dolgokat és önmagát látja. “Eddig én voltam a középpontban a saját életemben, most viszont holdként keringek a gyerekeim körül. Ez a legkeményebb munka, amit valaha csináltam.”

Így folytatta: “Sosem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz, de rengeteg energiát elvesz. Nagyon sokat gondolok a családomra. Mindennap aggódom értük. Ez fizikailag, érzelmileg és mentálisan kihívást jelent. Ha arra gondolok, hogy elkészítsek egy új albumot, az kb. olyan nehéznek tűnik, mint megmászni a Mount Everestet.”

Shakira készített egy dalt a szerelmének.

A Me Enamoré című dal 2017 áprilisában jelent meg, és az énekesnő Piqué iránt érzett szerelméről szól. A dal címe magyarul: Szerelmes lettem. A szövege is Piquéről szól, elmeséli, hogyan varázsolta el a férfi azonnal.

Beleszőtte azt is, hogy közösen alapítottak családot és hogy a szerelmük már régóta töretlen. A dal feltárja, hogy még ennyi idő után is érzik a szikrát egymás iránt.

Később sem érezte úgy, hogy össze kellene házasodniuk.

Shakira és Piqué mindig is visszafogott pár voltak, akik ritkán meséltek a magánéletükről, a családjukról. Egyedül az Instagram-fotókon keresztül tudhattunk meg többet róluk. Azt azonban sosem titkolták, hogy nem akarnak összeházasodni.

“Az igazat megvallva, én félek a házasságtól – mondta, mikor 2020-ban erről kérdezték. – Nem akarom, hogy a feleségeként tekintsen rám. Azt szeretném, hogy a barátnőjének lásson. Szeretőnek, barátnőnek, aki kicsit olyan, mint a tiltott gyümölcs. Szeretném őt izgalomban tartani. Szeretném, hogy úgy érezze, kettőnk közt bármi lehetséges.”

2022 júniusában bombaként robbant, és a világsajtót villámgyorsan bejárta a hír, hogy Shakira és Gerard Piqué kapcsolata zátonyra futott, minek után az énekesnő rájött, hogy a kedvese megcsalta.

Mi a véleményed? Házasság nélkül is lehet hosszú távon boldog és teljes értékű egy párkapcsolat, vagy Shakira és Piqué kapcsolatának krízise is éppen az ellenkezőjét bizonyítja?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here