Ez a diy projekt az igazi megszállottaknak való, akik szívesen szánnak időt egy-egy mutatós darab saját kezűleg történő elkészítése. Az erőfeszítés meg fog térülni, mert egy egyedi és szép tállal leszel gazdagabb, amiben majd kisebb dolgokat is tárolhatsz.

Elsőre talán úgy tűnik, ehhez a türelmet is igénylő munkához egy halom papírra lesz szükséged. A jó hír, hogy már egyetlen magazinból elkészítheted, annak sem fogod felhasználni a felénél nagyobb részét. Mindössze két dologra lesz szükséged, magára a színes magazinra és ragasztóra.

1. Tépkedd ki a magazinból az oldalakat egyesével. Nem kell, hogy a szélük a tépésnél tökéletesen egyenes maradjon.

2. Hajtsd félbe az oldalt hosszában, majd ezután még háromszor hajtsd félbe, hogy összesen négy réteget kapj. Egy papírcsíknak kb. 1-1,2 cm vastagságúnak kell így lennie.

3. Válassz ki egy papírcsíkot, ami a tál alapját fogja képezni. Ezt tekerd fel csiga alakzatban olyan szorosan, amennyire csak tudod és ragasztóval vagy egy darab ragasztószalaggal rögzítsd.

4. A következő papírcsíkot tekerd szorosan a legelső köré és ezt a műveletet ismételd addig, míg a tálad a kívánt átmérőjűre nem gyarapszik. Az illesztést mindig ott kezdd el, ahol az előző papírcsík vége van.

5. Ekkor egy nagy, széles korongot fogsz kapni. Hogy ebből tál legyen, nagyon óvatosan kezdd el a közepétől kiindulva felfelé emelni a rétegeket. Így kapod meg a tál formát.

Néhány órán át hagyd száradni és a saját készítésű papírtálad már el is nyerte végső formáját!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét