Az a TikTok-videó, melyben egy menyasszony a tapasztalatait osztotta meg és megmutatta a saját maga által varrt ruháját, 20 milliós megtekintést ért el. A nő azonban nem várt reakciókat kapott, videója nagy port kavart, sokan sértőnek érezték a kijelentéseit.

A menyasszony, aki “visszafogott” ruhát tervezett magának, azt állította, nincs “rondább” egy kihívó menyasszonynál.

Az esküvők eleve nagyon megosztják a véleményeket, melyeket a családi és társadalmi elvárások is befolyásolnak. Abban azonban általános az egyetértés, hogy ezen a napon a menyasszonyt illik ünnepelni. De ez alól is van kivétel, mégpedig annak a nőnek a személyében, akit azért kritizáltak, mert szerinte minden menyasszonynak be kell tartania egy bizonyos dresszkódot ezen a különleges napon.

Ez a bizonyos menyasszony saját maga tervezte “visszafogott” ruháját, és kifejtette, hogy szerinte a kihívó öltözködés egy menyasszony esetében visszataszító. Videójában nyíltan beszél arról, miért döntött úgy, hogy saját kezűleg készíti a ruháját: “Közeleg az esküvőd, de utálod a kihívó esküvői ruhák divatját. Ezért inkább megtervezed magadnak a ruhádat, és el is készíted.”

Véleménye szerint ő testesíti meg egy személyben a visszafogottságot és a szépséget a nagy napján. Ahogy fogalmazott: “Nincs rondább egy kihívó menyasszonynál, aki semmit sem bíz a képzeletre.”

A szépségről és a visszafogottságról szóló kijelentésébe belefoglalta a kihívó menyasszonyokkal kapcsolatos kritikáját is. Posztja nagy figyelmet kapott, 20 milliós megtekintést ért el, de a kommentelők többsége nem értett egyet vele és a saját ruhájáról alkotott véleményével. Sokan rámutattak arra, hogy a hozzáállása egyáltalán nem a szerénységről és a kedvességről tanúskodik.

A szépségről és a szerénységről beszélt, miközben megsértette azokat a menyasszonyokat, akik más stílusú ruhát választottak maguknak.

Kijelentései sok nő érzéseit sértették, akik másfajta menyasszonyi ruhát választottak. Egy másik felhasználó által készített, 1,6 milliós megtekintést elért válaszvideó tapssal és azzal a mondattal kezdődik: “A szép lányok nem gyűlölködnek.” Aztán kifejti: “A szép lányok nem ítélkeznek, a szép lányok nem gyűlölködők. Mi, a társadalom kollektíven egyetértünk abban, hogy a gyűlölködés a csúnyák viselkedése.” Kifejezte támogatását a visszafogottabb ruhák iránt, de megkérdőjelezte a sarkalatos hozzáállást, és hangsúlyozta, hogy az élet más területeihez hasonlóan a mértékletesség ezen a téren is előnyösebb lehet.

A kritikákra adott válaszában a menyasszony tisztázta, hogy nem akart ítélkezni a más véleményt osztó menyasszonyok fölött, és nem akarta becsmérelni őket. Azzal védte magát, hogy nem állt szándékában kritizálni, csak elmondta a saját véleményét az esküvővel kapcsolatos visszafogottságról. “Sehol nem kritizáltam senkit és nem szóltam le senkit. Pont ti vagytok azok, akik ítélkeztek. Én egy szélsőségről beszéltem, ti meg mindannyian azzal érveltek, hogy vannak nők, akik beleillenek ebbe a szélsőségbe, nem én mondtam.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét