A tudatalattink hihetetlen, és sokat el tud mondani a személyiségünkről, többet mint hinnénk! A kutatók szerint a tudatalattink egy óriási raktár, ahol eltárolunk mindent, amit szeretünk és nem szeretünk, amiben hiszünk, amitől félünk, az emlékeinket, a képességeinket, mindent, amit láttunk és tapasztaltunk, az olyan dolgokat is, amikre nem is emlékszünk. Az érdekes pedig az, hogy mindez befolyásolja a tudatos viselkedésünket. A szemünk látja a teljes képet, de az agyunk azt fogja fel először, amihez valamilyen személyes kapcsolódásunk van.
Következzen egy vicces teszt, amit nem kell véresen komolyan venned! Vagy beletaláltunk?

Melyik állatot látod meg elsőként?

1. A zebrát

Ha elsőként a zebrát vetted észre a képen, a befolyásos, vicces és karizmatikus jelzőkkel lehet téged a leginkább illetni. Aktív vagy és spontán, te vagy a legragályosabb személyiség, akit az emberek mindig követnek. Csodás társaság vagy, a kommunikációs képességeid verhetetlenek, nagyon jó értékesítő válhat belőled.

Ha sokáig kell ugyanazt a dolgot csinálnod, elunod magad, szükséged van az újdonságra. Újdonságot jelenthetnek események, emberek, ahogyan minden egyes nap hozhat valami újat.

2. A macskát

Ha először a macskát szúrtad ki, te vagy az az ember, aki nem szeret sokat beszélni, ezért sokan félénknek hisznek. Valójában azonban jobban szereted megfelelő távolságból szemlélni a dolgokat, és kielemezni, amit látsz, ahelyett, hogy rögtön cselekednél. Egyáltalán nem érdekel, hogy mások mit gondolnak rólad, megvannak a saját szabályaid, melyekhez tartod is magad. Független és önálló vagy.

3. A kacsát

100%-ig optimista vagy, és nincs, ami elronthatná a kedvedet. Neked a pohár sosem félig teli vagy félig üres, hanem mindig túlcsordul. A pillanatnak és a szerelemnek élsz, élvezed az életet. Szeretsz felfedezni új helyeket, tanulni új dolgokat, kíváncsiságod határtalan.

4. A koalát

Nyugodt vagy, szereted a napjaidat a saját békédben megélni, nem számít, mi történik. Nagyon kedves vagy, érzékeny, törődő, figyelmes, minden barátod tudja, hogy egyetlen telefon és máris ott vagy. Nem különösebben kedveled a nagy bulikat. A csendesebb kikapcsolódás, mint egy jó film vagy egy könyv a számodra ideális mód a relaxáláshoz. Önzetlen vagy, szeretsz segíteni másokon, és ezért őszintén nem vársz viszonzást.

5. Az elefántot

Az a személyiség vagy, aki igazán foglalkozik másokkal. Hűséges vagy, felelősségteljes, a családod és a barátaid mindig számíthatnak rád. Ha segítségre van szükségük, pontosan tudják, hogy téged kell keresni. És te valahogy mindig találsz is megoldást, és helyrehozod a problémát. Nem csak jó hallgatóság vagy, felülmúlhatatlan problémamegoldó is.

Számodra az első a családod és a barátaid, akkor érzed jól magad, ha a körülötted lévők is jól vannak.

6. A medvét

Logikus, konzervatív, hagyománytisztelő vagy, megvan a magad értékrendje és az életedet ennek megfelelően építed fel. Csendes, megfigyelő típus vagy, nem szereted a zajos társaságot és a zsúfolt helyeket, inkább a harmóniát keresed. Érzékeny vagy, megfontolt és diplomatikus. Hiszel a szabályokban, a spontán döntések nem neked valók.

Keményen dolgozol, megbízható vagy és nagyon elhivatott. Maximalista vagy, aki komolyan veszi a határidőket, és ugyanezt várod el másoktól is.

7. A zsiráfot

Igazi társasági ember vagy, könnyedén alkalmazkodsz bárkihez, és egy szempillantás alatt a társaság középpontjává válsz. Szeretsz beszélgetni, és mindenkivel megtalálod a hangot.

Könnyedén veszed a dolgokat, úgy tűnhet, hogy semmi sem ronthatja el a kedved, ugyanakkor nagyon érzékeny vagy. A barátaidhoz hűséges vagy, és ugyanezt várod el tőlük is. Nem szereted a megszokást, ezért gyakran változtatsz munkahelyet és hobbit is.

8. A disznót

Független vagy, és egyedül tudsz a legjobban dolgozni. Nagyon éles az eszed, és gyors a gondolkodásod, figyelsz az apró részletekre, briliáns a memóriád, és hihetetlen analitikus képességgel rendelkezel. Annak ellenére, hogy nem vagy kifejezetten társasági ember, nagyon jól kijössz másokkal.

9. A nyulat

Kreatív vagy, tele energiával, és folyamatosan boldognak érzed magad. Akárhova mész, mindenhova nevetést és örömet viszel magaddal, nem véletlen, hogy mindenki veled szeretne barátkozni. Fantasztikus humorérzékeddel azonnal a figyelem központjába kerülsz, nem számít, hogy a munkahelyeden vagy egy buliban vagy. Egyesek azt hiszik, kissé felszínes vagy, de ez távol áll a valóságtól.

Megfontolt vagy, empatikus, és szeretsz megnevettetni másokat. De néha azért neked is kellene egy kis szünet.

10. Az oroszlánt

Született vezető vagy. Ösztönösen tudod, hogyan győzd meg az embereket, hogy kövessenek téged és igyekezzenek elérni az általad kitűzött célt. Néha azonban túlzottan dominánssá válsz. Nem félsz a kihívásoktól, inkább szereted őket, hiszen lehetőséget adnak, hogy megmutasd, mire vagy képes, és segítenek, hogy újra győztesnek érezhesd magad. Nagy benned a versenyszellem, és rendkívüli stratéga vagy.

11. A baglyot

Analitikus és mélyen gondolkodó személyiség vagy, aki szeret önállóan dolgozni. Szereted csendesen eltölteni az idődet, és kényelmetlenül érzed magad a társasági eseményeken. Szereted, ha minden rendben és szervezetten megy, a káosz nagyon idegesít. A tökéletességre törekszel, és gyakran ugyanezt várod el másoktól is.

Tartsd észben, hogy a magunk tökéletlen módján mindannyian tökéletesek vagyunk! Lehet, hogy nem kedveled különösebben a társaságot, mások azonban nagyon is kedvelik a te társaságodat, mert intelligens vagy, nagyon jó humorérzékkel megáldva.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here