65 évesen a sokoldalú művész, Stephen Fry szerelmesebb, mint korábban bármikor. Miután fiatalon sokat küzdött a boldogságért és a cölibátust választotta, végre megtalálta a társát, még ha hosszú éveket is kellett rá várnia. Bár kettejük között 30 év korkülönbség van, az ő példájuk is bizonyítja, hogy az életkor csupán egy szám, és hogy a szerelem mindent legyőz.
A következő cikkből megismerheted Stephen és férje, Elliott történetét, rajtuk keresztül pedig láthatod, hogy mindannyian megérdemeljük, hogy megtaláljuk a lelki társunkat.

Az egyik legsikeresebb és legnagyobb tiszteletben álló színész, gyümölcsöző tévés, filmes, színházi, szerzői karrierrel. Stephen Fry szerelmi élete azonban kevésbé mondható változatosnak és sikeresnek.

Az angol művész hosszú éveken át küzdött azért, hogy megtalálja a magánéletében is a boldogságot. Sokáig úgy érezte, hogy a szerelem csak másnak jár. Úgy döntött, titokban tartja homoszexualitását, ami nem volt egyszerű, ezért 22 évesen, 1979-ben inkább a cölibátust választotta, és kitartott mellette 16 éven át. Később bevallotta, hogy elsősorban a magabiztosság hiánya miatt döntött így.

De a dolgok változtak, és 38 évesen találkozott valakivel, aki – ahogy Stephen fogalmazott – megmentette őt. Ez a fiatal férfi volt Daniel Cohen, aki 12 évvel volt fiatalabb nála. A pár 14 éven át élt együtt.

Amikor később megkérdezték, megbánta-e, hogy több mint másfél évtizeden át cölibátusban élt, ezt felelte: “Nem bántam meg a cölibátust. Nagyon kevés dolog van az életemben, amit megbántam.”

Bár az első komoly, hosszú kapcsolata véget ért, élete hamarosan megváltozott, amikor megismerte Elliottot.

Egy házibuliban találkoztak először 2012-ben, ahol közös barátok mutatták be őket egymásnak. Később elárulták, hogy a nevetés hozta össze őket, ami azóta is fontos szerepet játszik a kapcsolatukban.

Hiszen a 35 éves Elliott szintén humorista, emellett fotósként is tevékenykedik: “A humor a kulcs mindenhez. Mi folyton nevetünk.” Már az elején egyértelmű volt, hogy ők ketten mennyire passzolnak egymáshoz, ezért 2015-ben úgy döntöttek, házassággal pecsételik meg kapcsolatukat.

A 30 éves korkülönbség azonban sokak szemét szúrta, de a pár nem engedi, hogy ez tönkretegye a boldogságukat. Elliott büszkén jegyezte meg: “Nem érdekel, mit gondolnak az emberek.” Hozzátette: “Stephen életem szerelme, ő a fény az életemben.”

7 évvel azután, hogy összeházasodtak, a pár boldogsága még mindig töretlen, bizonyítva, hogy néha a boldogsághoz vezető út azt jelenti, hogy a szívedre hallgatsz, nem mások véleményére.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét