Sylvester Stallone a Rocky– és a Rambo-filmek alkotójaként és sztárjaként írta be magát Hollywood történelmébe. Ezekkel a filmekkel szilárdan megalapozta a helyét az akciófilmek világában. A sztár azonban sok bánatot és nehézséget élt meg, miközben mindezt a szerepei mögé rejtette.
Elveszítette első gyermekét, a második gyermekénél autizmust diagnosztizáltak, de ez sem állította meg, hogy tovább küzdjön. Nem adta fel, ahogyan ikonikus szerepeiben sem tette soha.

A semmiből jött, mégis sztárrá vált.

Sylvester Stallone vitathatatlanul egy akciófilm-legenda, Hollywood egyik leghíresebb színésze. 1969 óta közel 70 filmben közreműködött. De a sikeres karrierje mögött keserű magánéleti történetek bújnak meg. Stallone meredek utat kellett hogy megtegyen, mire eljutott oda, ahol ma tart.

Stallone életútja bizonyítja, hogy semmi sem lehetetlen, bármennyire is furcsák az álmok, amiket dédelgetünk. A színész gyermekkorától kezdve szegénységben élt, és sok mindent feláldozott, hogy színészi álmát valóra válthassa.

Sokat járt utána, mire végre sikerült eladnia a Rocky forgatókönyvét. A főhőst Stallone játszotta a filmben, ezzel megalapozta hírnevét Hollywoodban. A film hatalmas kasszasiker lett, a legelső az eljövendő sikerek sorában.

Sylvester Stallone szerint a család az egyetlen, ami számít.

Nagy családdal és több válással a háta mögött Stallone magánélete legalább olyan fordulatos volt, mint a karrierje. A színész háromszor nősült, első házasságából 2, harmadikból 3 gyermeke született.

1974-ben hatalmas ceremónia keretében vette feleségül Sasha Czackot, ám egy évtized után elváltak. 1985-ben Stallone a modell Brigitte Nielsenbe szeretett bele, ám házasságuk csupán 2 évig tartott és csúnya válással végződött, amit a sajtó mindvégig nyomon követett. Jennifer Flavint 1997-ben vette el.

Legidősebb fia (Sage Moonblood) Stallone és Czack házasságából született 1976-ban. Sage édesapja nyomdokaiba lépve először a színészi pályát választotta, a Rocky V-ben Rocky fiát játszotta, de ezután hivatást váltott. Seargeoh, Stallone második fia 1979-ben született. Seargeoh távol maradt a reflektorfénytől, de a Rocky II-ben kisbabaként láthattuk őt Rocky fiának szerepében.

Stallonénak van 3 lánya is a harmadik házasságából. Sophia a legidősebb, őt követi Sistine és Scarlett. Saját területükön mindannyian szép karriert építettek, kiemelkedő eredményeket értek el a tanulmányaikban is.

A nővéreknek nagyon különleges a kapcsolatuk, közel állnak egymáshoz. “Sosem láttam testvérek között ilyen szoros köteléket. Ahogyan a paparazzik ábrázolnak minket, az tényleg úgy van” – mondta Sistine. Annak ellenére, hogy a közelmúltban bejelentették Stallone és Flavin válását, a család továbbra is egységes marad, hiszen a színész számára ez mindennél fontosabb.

Második gyermekénél autizmust diagnosztizáltak.

Második fiánál 3 évesen állapították meg az autizmust. Szülei azért aggódtak, mert nem szólalt meg. Orvoshoz vitték, aki felállította a diagnózist. Azóta Seargeoh távol marad a nyilvánosságtól.

Stallone bevallotta, sírva fakadt, mikor meghallotta a hírt. A folyamatos médiafigyelem miatt sokan azt tanácsolták neki, helyezze el fiát egy megfelelő intézményben. Ő azonban erről hallani sem akart, kitartott amellett, hogy semmilyen más helyen nem tudnának úgy bánni a fiával, ahogyan ők, a családja az otthonuk melegében. A fiú otthoni oktatásban részesült, és terápiát is biztosítottak számára.

A színész gyakran volt távol otthonról a munkája miatt, így az édesanya, Sasha Czack vállalta a fiúval kapcsolatos összes kötelezettséget. “Tudtam, hogy Sly a munkája miatt nem fog tudni ebben részt venni. Ezért azt mondtam neki, ‘Csak biztosítsd hozzá a pénzt, és én a többit megoldom’” – mondta a színésznő 1985-ben.

Stallonénak ezért másként alakult a kapcsolata a fiával. “Nincs köztünk igazi apa-fia kötelék. Játszótárs lettem. Egy ilyen gyerek mellett félre kell tenned az egódat” – mondta. A nehézségek és kihívások ellenére próbált mindenben segíteni a gyermekének, még játszóteret is épített neki az udvaron.

Exfeleségével létrehoztak egy alapítványt az autizmussal élők és családjaik számára. “Sasha végzi a kemény részét, a lövészárokban harcol – mondta Stallone. – Én pedig a filmjeimet arra használom, hogy pénzt gyűjtsek az alap számára.”

Sage Stallone tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Az élet sosem volt egyszerű Stallone számára. Miután egyik fiánál autizmust diagnosztizáltak, meg kellett birkóznia másik fia, Sage elvesztésével is. Sage csupán 36 éves volt, mikor Los Angeles-i otthonában holtan találták 2012. július 13-án. Halálát érelmeszesedés miatti szívroham okozta.

Édesapjától eltérően Sage nem volt oda a mozgásért és a sportért, de ettől függetlenül Stallone nagyon büszke volt rá. “Olyan pozícióba hozta magát, hogy soha nem kell attól tartania, hogy hozzám hasonlítják. Nagyon büszke és optimista vagyok.”

Sage halála kapcsán sok találgatás kapott szárnyra, de Stallone hallgatott a fia iránti tiszteletből. Inkább elzárkózott és elszigetelte magát, hogy gyászolhassa őt.

“Nincs annál nagyobb fájdalom, mint mikor egy szülő elveszti a gyermekét – mondta Stallone. – Ezért arra kérem az embereket, tartsák tiszteletben a fiam emlékét, és legyenek együttérzők az édesanyja, Sasha iránt, mert ezt a gyötrelmes veszteséget életünk végéig érezni fogjuk.”

Stallone a hullámvölgyeken keresztül megtanulta, hogy bármilyen nehézség jön is, soha ne adja fel. Mindig megőrzi az optimizmusát, ezt vallja: “Amikor szörnyű a helyzet, az idő remélhetőleg begyógyítja a sebeket. Fontos, hogy felállj, és folytasd az életed.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét