A 26 éves John azt fontolgatja, véget vet 5 éve tartó kapcsolatának barátnőjével, a 76 éves Sarah-val. Az ok, hogy Sarah bikinis fotókat posztolt magáról a közösségi médiában. Az igazi probléma azonban nem is a bikini, hanem az, hogy John úgy érzi, elárulták.

Megállapodtak, hogy nem posztolnak sokat mutató képeket.

Kapcsolatuk elején John alkalmanként posztolt fotókat a közösségi oldalakon a művészeti alkotásairól. Sarah azonban ettől rosszul érezte magát, és megkérte Johnt, hogy hagyjon fel vele. A férfi tiszteletben tartotta párja érzéseit, és több képet nem osztott meg a munkáiról.

Cserébe viszont azt kérte Sarah-tól, hogy ne posztoljon bikinis fotókat, a nő pedig beleegyezett ebbe. Annak ellenére, hogy John limitáltan használhatta a közösségi médiát, nem keresett magának új platformot a Twitteren kívül, amit alkalmanként használt.

Ezért nem tudott arról, hogy Sarah bikinis fotókat posztol másutt.

Egyik nap, miközben minőségi időt töltött Sarah-val, John véletlen felfedezést tett. Sarah éppen a TikTokot nézegette, mikor John észrevett róla egy bikinis képet. Először megdöbbent, azt hitte, egy régi fotóról van szó. Ám a dolog nem hagyta nyugodni, ezért még aznap letöltötte a telefonjára a TikTokot, hogy többet megtudjon a dologról.

Mikor rákeresett Sarah profiljára, legnagyobb megdöbbenésére több bikinis fotót és provokatív posztot is talált. Dühös lett és frusztrált, főleg, hogy megállapodtak, ilyen fotók nem fognak kikerülni a közösségi médiába. Ami még fájóbb volt számára, az az, hogy Sarah gyakran hangot adott annak, hogy párja tartsa tiszteletben az ő kérését a műalkotások posztolásával kapcsolatban, de közben ő nem tette meg ugyanezt.

Kapcsolatuk most fordulóponthoz érkezett.

Azóta az este óta John eltávolodott Sarah-tól, röviden elmagyarázta, mi zaklatta fel, majd megszakította a kommunikációt a nővel. Sarah összetört, küldött magáról egy fotót, amin láthatóan szomorú. Johnnak kezd túl sok lenni a feszültség, ezért azt fontolgatja, szakít a nővel.

John nem tudja eldönteni, a nő valóban megbánta, amit tett, vagy csak manipulálni próbálja őt. Néhány tipp, ami segíthet.

  • Vizsgáld meg az érzéseidet: Mielőtt bármit tennél, ülj le, és gondold végig, mit érzel. Természetes, ha ebben a helyzetben elárasztanak az érzelmek. Kérdezd meg magadtól, miért szeretnél szakítani, és nézz mélyen magadba a válaszért. Légy tisztában a saját érzéseiddel, ez az első lépés a jó döntés felé.
  • Beszélj nyíltan és őszintén: Akkor tedd ezt, mikor késznek érzed magad a nagy beszélgetésre. Őszintén oszd meg az érzéseidet, még akkor is, ha ez nem könnyű. Mondd el a kételyeidet és az aggályaidat, de az ő véleményét is hallgasd meg. Az igazi megoldás csak az őszinte kommunikációból és egymás nézőpontjának megértéséből fakadhat.
  • Saját magadat helyezd előtérbe: Az érzelmek viharában se feledkezz meg önmagadról. A te lelki egészséged éppen olyan fontos, mint bárki másé. Ha úgy érzed, ennyi érzelemmel már nem bírsz el, lépj egyet hátra, és koncentrálj egy ideig saját magadra. Időnként az önmagaddal való foglalkozás segíti a gondolatok kitisztulását és a megnyugvást.

  • Fordulj támogatásért másokhoz: Nem kell ezt az egészet egyedül végigcsinálnod. Fordulj megbízható barátokhoz, családtagokhoz vagy akár terapeutához támogatásért és iránymutatásért. Ha kibeszéled a dolgokat olyasvalakivel, akinek fontos vagy, más szemszögből is ráláthatsz a helyzetre, és kevésbé lesznek ijesztőek a történtek.
  • Bízz a megérzéseidben: Legmélyen belül már pontosan tudod, mi a helyes döntés. Bízz a megérzéseidben, és hallgass a szívedre. Néha éppen ezek az érzések azok, melyek a helyes útra terelnek minket, még akkor is, ha ezt abban a pillanatban nem látjuk meg. Higgy magadban, bízz benne, hogy meg tudod oldani ezt a helyzetet.
  • Légy megértő, de ugyanakkor határozott is: Véget vetni egy kapcsolatnak sosem könnyű, ha komoly érzelmek is jelen vannak. Fontos, hogy megértő légy a párod érzelmeivel kapcsolatban, de az is fontos, hogy határozottan kiállj a döntésed mellett, amit mindkettőtök számára a legjobbnak találsz. Helyezd előtérbe a saját boldogságodat, még ha nehéz döntést is kell meghoznod.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét