Szép darázscsapdára ne számítsunk, de nem is az esztétikum itt a lényeg! Nem azért tesszük ki a kertbe, hogy gyönyörködjünk benne, hanem hogy megszabaduljunk a bosszantó és veszélyes darazsaktól, amik a legapróbb résbe is képesek befészkelni magukat, csípésük pedig akár életveszélyes is lehet.

Az egyszerűségben nagyszerűség rejlik. Semmi szükség túlkombinálni a darázscsapdát és mindenféle szerkezeteket gyártani különleges csalikkal. Ez a hagyományos megoldás ősidők óta jól végzi a dolgát és hibaszázalék nélkül beválik, ráadásul nemcsak darazsakra, de a szintén sok bosszúságot okozó legyekre és más kártékony rovarokra nézve is.

Az összes hozzávaló egy darab műanyag palack, ragasztószalag, cukor és víz
A palacknak vágjuk le a nyakát olyan szélességben, hogy aztán vissza tudjuk fordítani az üvegbe. Így kapunk egy olyan csapdát, ami levezeti a csalihoz a rovarokat, de onnan ki már nem engedi őket, hiszen a palack lefelé fordított szája nem éri el a palack alját, ahova a csalinak szánt cukros víz kerül. Hogy ne is csúszhasson bele, a levágott palacknyakat ragasszuk ragasztószalaggal az üveg falához. Ezután töltsük bele a cukros vizet, de helyette választhatunk akár húscafatokat is, melyek magas fehérje tartalmuk miatt szintén igen vonzók a darazsak számára. Ha beolajozzuk a palack nyakát, még jobban növeljük az esélyeinket, hiszen a rovarok így nem tudnak megkapaszkodni és visszamászni a csúszós felületen. A csapdát letehetjük a földre, de hatékonyabban leszünk, ha fellógatjuk vagy felszögeljük valahova, lehetőleg a darázsfészek közelébe.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét