Dwayne Johnson, azaz “A Szikla” nem csupán híres színész és profi pankrátor. Elkötelezett és odaadó édesapa is. Instagramon őszintén és nyíltan beszél a szülőségről és az apaszerepről, amit élete legbecsesebb feladatának tart.

3 lány apukája.

Dwayne Johnsonnak 3 gyermeke van: párjától, az énekes és dalszövegíró Lauren Hashiantól a 4 éves Tiana Gia és a 7 éves Jasmine, valamint előző házasságából, Dany Garciától van egy 21 éves lánya, Simone Alexandra.

Korábban nem volt jelen apaként a lánya életében.

A sztársághoz vezető útja során Johnson azon kapta magát, hogy a karrierjével kapcsolatos feladatok teljesen rátelepedtek az életére. “Éveken át nem voltam jelent, mint apa az első lányom életében, abban a kritikus életkorban, életének abban a kritikus szakaszában.”

Most azonban már bánja, hogy lemaradt azokról a pillanatokról, amiket nem tud visszahozni. A múltjával kapcsolatban elmondta: “Ígéretet tettem, hogy soha többé nem fogok olyasmibe, ami elvon a családomtól.”

Jobb apa akar lenni, mint amilyen az ő édesapja volt.

Dwayne Johnson arra törekszik, hogy sokkal szorosabb kapcsolatot alakítson ki gyermekeivel, mint ami ő és az édesapja között volt. Miközben tudja, hogy apja szerette őt, kapcsolatuk mégis bonyolult és nehézkes. Lányai nevelésében éppen ezért nagy hangsúlyt fektet arra, hogy jelen legyen, teljes figyelmet szenteljen nekik, és aktívan részt vegyen a fejlődésükben.

Ez azt jelenti, hogy ő viszi őket az iskolába és a fociedzésekre, ami mutatja elköteleződését az iránt, hogy igazán gondoskodó és odaadó szülő legyen.

Felállította az erős, szerető és gondoskodó apa mércéjét.

Miközben Johnsont régóta az irdatlan erővel kapcsoljuk össze, sokszor elfelejtjük, hogy valójában mennyire gyengéd.

Egyértelműen férfias jelenség, ezt viszont szokatlan módokon is kifejezésre juttatja. Szívesen vesz részt olyan tevékenységekben, mint a manikűrözés, a teazsúr vagy az öltözködős játék a két kisebb lányával. Ezzel eloszlatja azt a tévképzetet, hogy odaadó apának lenni ellentmond a férfiasságról alkotott hagyományos elképzeléseknek.

A lányai tanították meg gyengédebbnek, érzékenyebbnek lenni.

A lányok nevelése kétségkívül nyomot hagyott benne, nőtt benne az érzékenység mások iránt. Azt tanácsolja a lányos apukáknak, hogy legyenek jelen, és kihangsúlyozza, hogy a lányok nevelése megtanította őt gyengédebbnek és érzékenyebbnek lenni.

Az apaság számára a legfontosabb.

Példaként szolgál a többi apának, kiemelve az apai feladatok iránti elköteleződést. “Tudom, hogy közületek sokan megértitek, mikor azt mondom, a nyüzsgő életünkben betöltött szerepeink közül az apaság a kedvencem – mondta. – Számomra a legfontosabbak a lányaim.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét