Minden nő a szívére teheti a kezét és bevallhatja, hogy legalább egyszer az életében belefutott már egy szemöldök katasztrófába! Tizenéves korunk óta próbáljuk otthon is a legdivatosabb és legelőnyösebb formájúra, vastagságúra szedni a szemöldökünket, de elég egyetlen félresikerült mozdulat és máris ott állunk asszimetrikusra vagy éppen hiányosra sikeredett szemöldökökkel. Amikor ez megtörténik, akkor egyetlen kérdésünk van csak: Most mi lesz?!
Szépségszakértők segítenek most a tippjeikkel, hogy hogyan éld túl méltósággal és hogyan hozd helyre mielőbb a katasztrofális szemöldök bakit!

Hagyd teljesen visszanőni a szemöldököd, mielőtt újra formáznád, szednéd

Ha a baj már megtörtént, a legjobb, amit tehetsz, ahogy addig nem nyúlsz újra a szemöldöködhöz, míg az újra teljesen ki nem nő. Ez persze nem jelent vígaszt, mikor elkeseredve nézed magad a tükörben, de fontos, hogy türelmes legyél és ne kapj gyorsan a gyanta vagy a szemöldökcsipesz után! Meg se próbáld a másik szemöldöködet is az elrontott formájára kiszedni! A tény, az tény, kb. 2 hónapot kell várnod, míg a szemöldök teljesen visszanő. De a katasztrófa csak ezután orovsolható.

Válassz megfelelő ceruzát vagy port a hiányos szemöldök pótlásához

A szakértők azt javasolják, hogy az üres foltok kitöltéséhez vékony ceruzát és nagyon finom port használj. Mindkettővel ugyanis természetes hatást érhetsz el és precízen tudsz dolgozni. Nyáron a szemöldök por jobb választás, télen, a szárazabb bőrön a viaszosabb szemöldök ceruza tartósabb lesz.

Állj távolabb a tükörtől

Ha elérkezett a várva várt nap, mikor az újra kinőtt szemöldöködet elkezdheted formázni, a szakemberek azt tanácsolják, ne bújj bele a tükörbe! Lépj hátra, tarts legalább fél méter távolságot és onnan nézd meg, hogy honnan kell kiszedned szálakat. Ha túl közel állsz a tükörhöz, nem lesz rálátásod a szemöldököd valódi formájára. Szedés előtt kend át őket zselével vagy vazelinnel, ezzel helyükön tarthatod a szálakat és biztosan azt fogod kiszedni, amelyiket megcéloztad. Szemöldökborotvával azokat a finom szálakat szedheted ki, melyek a világért sem csusszannak bele a szemöldökcsipeszbe.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét