Technikailag ma már nem elképzelhetetlen kitapétázni a fürdőszobát. Léteznek olyan típusú tapéták, melyek alkalmasak vizes helyiségekbe is, hiszen jól bírják a nedvességet. Azonban ezenkívül is van számos szempont, amit mérlegelned kell, mielőtt megveszed a tekercseket. Hogy biztosan jó döntést hozz, gondold át a következőket!

Életmód

Nagyban múlik az életmódodon, hogy számodra ideális-e egy tapéta a fürdőszobába. Természetesen nincs egyértelmű igen vagy nem válasz ebben az esetben sem, de a saját magad érdekében vedd figyelembe, hogy a helyiséget milyen gyakran és milyen célra használod. Kizárólag fürdőszoba funkcióját tölti be vagy ez az a hely a lakásban, ahol mosol, ruhát szárítasz, a takarítóeszközeidet tárolod. Lényeges, hogy vannak-e kisgyerekek a lakásban és velük is ugyanezen a fürdőszobán osztozol-e.

Milyen típusú tapétát válassz?

Ha az életmódod lehetővé teszi, hogy a fürdőszoba tapétázását, mint tartós megoldást eszközöld, a következő lépés a megfelelő tapéta kiválasztása. Akárcsak a konyhánál, a fürdőszobában is csak a nedvességnek, foltoknak ellenálló fajták jöhetnek csak szóba, melyek könnyen tisztíthatók és nem szívják magukba a vizet. A vinyl tapéták a legellenállóbbak, velük érheted el a legtartósabb eredményt. Vásárláskor figyeld meg a tapéta jelölését, mert egyes fajták csak ellenállnak a víznek, de olyat válassz, ami ezzel együtt mosható is, a legjobb pedig ha alaposabb tisztításra, dörzsölésre, kefélésre is alkalmas.

Stílus, minta, szín

A fürdőszoba a leginkább alkalmas helyiség arra, hogy bátran játssz a tapétával. Válassz merészen, hiszen a nap során csak kevés időt töltesz itt és a vendégeid sem elsősorban a fürdődben fognak tartózkodni, de ha belépnek, kellemes meglepetésben lesz részük. Igazán nem kell visszafognod magad, sem minták, sem színek tekintetében, tapétával létrehozhatsz egy igazán egyedi, személyes teret a lakáson belül.
A világos és sötét színek egyaránt jól működnek kicsi és nagyobb fürdőszobákban. A választás csak azon múlik, hogy milyen hatást szeretnél elérni. A világosabb színekkel szellősebbé teheted a teret, míg a sötétebbekkel elegánsabb, luxus hatást kölcsönözhetsz a fürdőnek.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here