Sokan azok közül, akik látták az Alkonyat-filmeket, szerelembe estek a történettel és a karakterekkel, főként Taylor Lautnerrel. Ő játszotta Jacob Blacket, a vérfarkast mind az 5 részben, és közben megmutatta hibátlan, kidolgozott testét is. Ám utólag kiderült, mekkora nyomás nehezedett rá emiatt, és milyen küzdelem rejlett a tökéletes test mögött.

Hatalmas átalakulás volt ez számára.

Jacob Black szerepe óriási átalakulást igényelt a színésztől. Hatalmas testi átváltozáson ment keresztül, miközben a mozivásznon tinédzserből vérfarkassá változott.

Eleinte nem is sejtette, hogy egy ponton testképzavarral kell majd szembenéznie.

Az Alkonyat-filmek után Lautner arról beszélt, hogy a testképzavart tévesen többnyire a nőkhöz kapcsolják, pedig ezt a hihetetlen alakot elérni nehéz volt neki. “16 és 20 éves korom között forgattam ezeket a filmeket. Az általam játszott karakter minden egyes pillanatban levette a felsőjét, de akkor még nem gondoltam, hogy ez testképzavart fog okozni nálam. Visszanézve már tudom, hogy okozott, és még fog is.”

Rengeteg erőfeszítést kívánt, hogy Jacob Black testét megvalósítsa.

A színész elképesztő átalakuláson ment át, hogy emberből vérfarkassá, vékony tinédzserből dögös ikonná váljon. Elmondta, napi 3200 kalória és heti 5 nap edzés kellett ehhez.

Bevallotta, a fizikai változás negatív hatással volt a testére.

Visszaemlékezve Lautner elmondta, hogy ez a sorozat volt akkoriban a mindene. “Az első részben 63 kg voltam, az Újholdban 80 kg. Szóval igen, ez nem a természetes alakom volt. Nagyon, de nagyon keményen meg kellett dolgoznom érte, hogy meg tudjam őrizni ezt a formát.”

Miután kénytelen volt heti 6 nap, naponta többször is edzeni éveken át, ahogy fogalmazott, elkezdett lázadni az edzőterem ellen, és teljesen felhagyott az edzéssel.

“Mi történik, mikor az edzőtermet látni sem akarod? Eltűnnek a kockák a hasadról. Elkezdett a testem sokkal természetesebben kinézni megint” – mondta.

Miután leállt az edzéssel, a teste megváltozott, a rajongók pedig elkezdték összehasonlítgatni a korábbi alakjával. Éveken át kapta emiatt a kritikákat, ez pedig már a mentális egészségre is hatással volt.

Megtanulta elfogadni és szeretni a testét, függetlenül attól, hogy milyen formában van.

“Ne abban találd meg a boldogságot, hogy milyennek szeretnéd látni a testedet – mondta Lautner. – Nem hiszem, hogy azért, mert leadtál 10 kg-ot, és felszedtél egy csomó izmot, reggel belenézel a tükörbe, és rögtön boldog leszel. Nem itt kellene az értéket megtalálni.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét