Minden háztartásban idővel összegyűlnek olyan lepedők, ágyneműk, melyeket már nem szívesen használunk, lecserélünk inkább újakra. Ahelyett, hogy kidobnánk vagy törlőrongynak vagdosnánk fel őket, lépjünk újra csak a kreativitás mezejére! Sokféle új lehetőség lakozik a régi lepedőkben, most ezekből mutatunk néhányat!

1. Alakítsd át függönnyé!

Az egyszínű lepedőkből akár varrás nélkül is könnyedén készíthetsz függönyt. Öntapadós tépőzárral helyettesítheted a szegést. Az új függönyeid így szinte semmibe nem kerülnek, mégis nagyon jól fognak mutatni a nappaliban, a hálóban vagy a dolgozószobádban! A mintás gyereklepedőket pedig kiválóan felhasználhatod a gyerekszoba ablakain.

2. Használd asztalterítőként!

Ha szerencséd van, a régi lepedőd mérete pont passzolni fog a nagy étkezőasztalra. Ha a lepedő már nem teljesen hibátlan, készíts a folt- és szakadásmentes részeiből asztali futót!

3. Fekhely a háziállatoknak

A régi lepedő nagyszerű szolgálatot tesz, ha kutyád vagy macskád fekhelyéről van szó. Készíthetsz belőle egy teljesen új párnát, tömd ki és varrd körbe! Használhatod a háziállatod számára párnahuzatként is.

4. Alkoss belőle nyári koszorút!

A fehér színű vászonlepedők anyagukban a nyarat idézik. Vagdosd fel őket csíkokra, készíts belőlük rojtokat, bojtokat és egy koszorúalapon rendezd el őket dekoratívan. Textilfestékkel a tenger árnyalatait is belecsempészheted a nyári koszorúdba!

5. Csomózz szőnyeget!

Ha jó sok anyagod van hozzá, ezzel a projekttel újra használatba veheted a lepedőként már idejüket leszolgált anyagokat. Némi türelemmel és kézügyességgel a csíkokra vágott anyagból fantasztikus kádkilépőt vagy lábtörlőt ügyeskedhetsz össze!

6. Saját ötleteid is várjuk kommentben

Ha van egy tuti ötleted, ne tartsd magadban! Oszd meg velünk alább, egy hozzászólásban.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét