Will Smith és Jada Pinkett Smith 1994-ben ismerték meg egymást, 3 gyermekük van, és egyszer még egy repülőgépből is kiugrottak együtt. Ők Hollywood egyik leghíresebb párja, a köztük lévő kémia évről évre csak erősebb. Pár éve elárulták, hogy nyitott házasságban élnek, egymást pedig élettársaknak nevezik. Minden futókaland ellenére mindig visszatérnek egymáshoz, és nem is áll szándékukban más valakit választani.

Jada Pinkett Smith sosem hitt a hagyományos házasságban.

Smith szerint Jada sosem hitt a hagyományos értelemben vett házasságban. Vannak olyan családtagjai, akik szintén nem hagyományos kapcsolatban élnek. A kapcsolatukat viszonylag tökéletessé akarták tenni, erről vég nélküli beszélgetéseket folytattak. Egy ponton pedig úgy döntöttek, a poliamor házasság lesz számukra a legmegfelelőbb forma, és ehhez azóta is tartják magukat.

Will Smithnek eleinte bűntudata volt.

Will vallásos családban nőtt fel, nagyanyja értékrendjét és tanításait hozta magával. Gyakran adakozik is jótékony célokra. “A keresztény neveltetésem miatt már a megcsalás gondolatát is bűnnek éreztem” – mondta. Ám Pinkett Smithnek tetszik a poliamor életforma.

Azt akarta, hogy 20 nő vegye körül.

Hogy megbirkózzon a bűntudatával, Will terápiára járt. Terapeutájának pedig bevallotta, hogy ha a világon bármit megtehetne, ő egy egész háremet tartana, amiben benne lenne Halle Berry is.

A színész erre így emlékszik vissza: “A gondolat, hogy 20 olyan nővel utazom, akiket szeretek és akikről gondoskodom, nagyon jól hangzott. Aztán miután eljátszottuk, már azt gondoltam, ez szörnyű! El tudod képzelni, mennyire pocsék volt?”

Nem csak Jadának voltak viszonyai.

Mivel Pinkett Smithnek megfelelt a poliamor házasság, azt hihetnénk, hogy csak ő kezdett viszonyokba. Will Smith ugyan nem árult el sokat magáról ezzel kapcsolatban, de azt elmondta, ő sem ártatlan.

Pinkett Smith bízik a férjében.

Amikor Jadát arra kérték, mondja el véleményét Will feltételezhető viszonyairól, így felelt: “Bíznod kell abban az emberben, akivel vagy. Senkinek nem vagyok a megfigyelője. Felnőtt férfi. Amiben bízom, az az, amilyen ember Will, ő a tisztesség embere. A világ minden szabadsága az övé. Amíg Will tükörbe tud nézni, addig nincs baj, addig nekem is jó.”

Will is beszélt Pinkett Smithnek a viszonyairól. Muszáj volt, hiszen ahogy mondta: “Úgyis meg fogja tudni.”

Élettársaknak nevezik egymást.

Will és Jada nem házastársaknak, hanem élettársaknak nevezik egymást. Pinkett Smith elmagyarázta: “Szükségem volt egy másik formára, hogy eloszlassam a házassággal szembeni összes elvárásomat. Ezt kellett tennem ahhoz, hogy Willt ne csak férjnek lássam, hanem embernek.”

Nem is lehetnének boldogabbak.

A pár szerint a kapcsolatuk a bizalmon és a szabadságon alapul, és mindegyikük megtalálta benne a maga útját. Hiszik, hogy a házasság nem lehet börtön. Smith kihangsúlyozta, hogy a belső békének belülről kell fakadnia, nem pedig kívülről. Kifejtette: “A spirituális utazás lényege, hogy találd meg a saját örömödet és boldogságodat anélkül, hogy kiszipolyoznál másokat.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét