A világon élő nőknek nagyjából a fele szeretne kisebb csípőt, mint ami megadatott neki. Ez pedig az a probléma, amire egyelőre nincsenek sem átmeneti, sem tartós megoldásaink. Amit tehetünk, hogy öltözködésünkkel láttatjuk kisebbnek a csípőt, olyan ügyes trükköket alkalmazva, melyekkel a hétköznapokban a legcsinosabbak lehetünk.

1. Színválasztás

Az öltözködés egyik alapszabályát ebben az esetben is figyelembe kell venni. Nagyító hatásuk miatt a világos színeket csak olyan részekre alkalmazzuk, ahol nem baj, ha szélesítenek. Egy nagy csípő nem ilyen testrész, éppen ezért válasszunk inkább sötétebb nadrágot és szoknyát, világos árnyalatokkal pedig a felső testrészt hangsúlyozzuk.

2. Minták

A vízszintes csíkok egyértelműen tiltólistásak derék alatt, de a nagy pettyeket és az apró mintákat is érdemes kerülni. Ezeket inkább hagyjuk meg a felsőrészekre, alulra pedig válasszunk inkább egyszínű vagy függőlegesen mintázott ruhadarabokat.

3. Övek

A vastag övek nagyon jótékonyan láttatják kisebbnek a csípőt. Ha vékony öveket választasz, azok még inkább kiemelik a csípő szélességét, ezért ezeket kerüld. A vastag öveket pedig soha ne a csípődre, csakis a derekadra tedd!

4. Kiegészítők

Az öv mellett nagyon jól lehet játszani a táskákkal, sálakkal is. Hogy elvond a figyelmet a csípőről, viselj nagyobb méretű, színes táskát, mintás sálat, élnék színű ékszereket. A derékrész helyett így tested más pontjait emelheted ki.

5. Magas sarkak

A magassarkú cipők segítségével nyújthatod a testet, azaz optikailag csökkentheted a csípőd méretét. Lábaid hosszabbnak fognak tűnni, az egész testalkatod pedig karcsúbbnak. Ha kényelmesen tudsz járni bennük, viselj magas sarkakat minél gyakrabban!

6. Magas derekú nadrágok

A te fazonod egyértelműen a magasan szabott nadrág, ami az esetleg nagyobb pocakot is jótékonyan elrejti. Ugyanez igaz a szoknyákra, rövidnadrágokra is. Ezekből mindig erős szövetből – pl. farmerból – készült darabokat válassz, hogy tökéletesen kövessék a test vonalát és tartsák a hasat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét