2011-ben az akkor 24 éves Turia Pitt még el sem tudta képzelni, hogy az életét hamarosan “előtte és utána” időszakra lehet majd osztani. Miközben egy 100 kilométeres maratonon versenyzett, bozóttűz állta útját, ami örökre megváltoztatta az életét.
A rettenetes eseményt túlélő nőnek és párjának a története következik, akik mindenben egymás mellett álltak.

2011-ben Turia bányamérnökként élt boldog életet Ausztráliában. Miközben egy maratonra edzett, egy bozóttűz kellős közepében találta magát. Először nem vette komolyan a veszélyt, később azonban látta, hogy a tűz felemészti, ami az útjába kerül. Ekkor jött rá, hogy minden tőle telhetőt meg kell tennie a túlélésért.

Egy meredek sziklafal volt az egyetlen hely, ahova mehetett, ezért felmászott rá. Tudta, hogy a tűz villámgyorsan terjed felfelé, és hamarosan ez a sziklafal lesz a legforróbb hely a közelben. De nem volt más választása.

Bár a lángok még nem érték el, a bőrén már érezte a tűz forróságát. Ez idő alatt végig csak a párjára gondolt, félt, hogy többé nem láthatja, ez a gondolat motiválta arra, hogy erős maradjon és kitartson.

Végül megmentették. Helikopterrel szállították a kórházba, de súlyos sérüléseket szenvedett, és kómába esett. Az orvosok mindent megtettek, ám kételkedtek abban, hogy túlélheti.

Azon a sorsdöntő napon a párja, Michael munka miatt volt távol. Tájékoztatták a férfit, hogy Turia úton van a kórházba. Az orvosok azt mondták neki, hogy készüljön a legrosszabbra. Életében először a legrettegettebb rémálmával szembesült.

Miközben a lány kómában volt, Michael még jegygyűrűt is vett neki. Töretlenül hitt abban, hogy egy napon odaadhatja a gyűrűt Turiának, és összeházasodhatnak.

Feladta a munkáját, és egy hónapon át gondozta Turiát, és remélte, hogy minden rendben lesz. Megtanulta öltöztetni, etetni a lányt, és beadni neki a gyógyszereit.

A következő hónapok voltak a legnehezebbek. Tele voltak frusztrációval, de Michael mindenen át támogatta a szerelmét.

Turia már soha nem fog úgy kinézni, mint korábban, de életben van. Több helyreállító műtétet is végeztek az arcán, a kezén és a testén.

Turia bevallotta, akkoriban sokszor volt türelmetlen Michaellel. Azt kívánta, bárcsak elhagyná, de a fiúnak ez eszébe sem jutott. Michael szerelme tudatosította Turiában azt, hogy neki sem szabad lemondania saját magáról. Összeszedte magát, és elkezdett keményen küzdeni az egészségéért, a gyógyulásáért.

Tükörbe nézni volt számára a legnehezebb. Több hónapba telt, mire el tudta fogadni az új külsejét. Ez nagyrészt Michaelnek köszönhető, aki mindennap elmondta neki, hogy milyen szép, és megkérdezte tőle azt is, hogy aznapra mik a tervei.

Sokan csodálkoztak azon, hogy Michael Turia mellett maradt. De a férfi így nyilatkozott erről: “A személyiségébe és a lelkébe szerettem bele. Ő az egyetlen nő a világon, akivel valóra válthatom az álmaimat.”

Ez segített Turiának elfogadni és megszeretni önmagát. Ma már ugyanazt a gyönyörű nőt látja a tükörben, amilyennek Michael is látja őt. Tudja, hogy a szépség belülről fakad, és ami igazán számít, az nem az, hogy hogyan nézünk ki, hanem az, hogy milyen emberek vagyunk.

Miután leküzdötték a felépülés kihívásait, 2016-ban végre összeházasodtak. Ma boldogan élnek két gyermekükkel. Turia még mindig orvosi csodának számít, visszatért a futáshoz, és időnként motivációs előadásokat tart.

Michael pedig olyan szeretettel fordul felé, ahogyan tette azt korábban is, hiszen Turia még mindig az a nő, akibe egykor beleszeretett. Történetük az igaz szerelemről szól, ami bármit képes kiállni.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét