Sokan döntenek úgy, hogy akkor vállalnak gyereket, mikor a magánéletük és a karrierjük is stabil pontra jut. Ők azt vallják, hogy a gyerekvállalásra előre fel kell készülni. Mások azonban nagyon korán válnak anyává, ahogyan ez történt az akkor 19 éves Sofía Vergarával is. Rengeteg erőfeszítéssel, kemény munkával és sok-sok szeretettel sikerült felnevelnie fiát, Manolót, úgy, hogy közben a karrierjét sem kellett feladnia.
A színésznő inspiráló története következik.

19 évesen vált anyává.

Sofía Vergara 1991-től 1993-ig volt Joe Gonzalez felesége. Kapcsolatukból született Manolo, mikor a színésznő még csak 19 éves volt. Szakításuk után Sofía minden erejével színészi karrierjére koncentrált, hogy gondoskodni tudjon a fiáról, és mindene meglegyen, amire szüksége van. “Nagyon fiatal voltam, amikor az apukájától elváltam, de úgy neveltem fel, hogy próbáltam a lehető legjobb példát mutatni neki, és megadni mindent, amit csak tudok. Mikor az emberek dicsérik őt, hogy milyen jól nevelt, milyen elbűvölő, vicces és jó modorú, akkor érzem, hogy minden áldozat megérte” – mondta Sofía.

Bár nem bánta meg, hogy ilyen fiatalon lett anya, tisztában van vele, hogy minden sokkal könnyebben ment volna, ha Manolo 10 évvel később születik meg. Mikor a fiú még nagyon kicsi volt, Sofía a nagymamára bízta, amíg ő dolgozott, és minden alkalommal megszakadt a szíve. “Az anyaságban nagy szerepe van az ösztönöknek, az elköteleződésnek, a felelősségnek, de az önmegbocsátásnak is” – nyilatkozta egyszer.

Így egyeztette össze a színészi karriert és az anyaságot.

Sofía karrierje a szórakoztatóiparban nagyon sokféle és termékeny. Ahogy az évek múltak és Manolo felnőtt, a kolumbiai színésznő és modell karrierje szárnyalni kezdett. 1995-ben egy tévéműsorral indult világkörüli turnéra, később szerepelt a Nő a köbön, a Négy tesó, majd a Csábítunk és védünk című produkciókban. De a Family Guy-ban és a Modern családban is szerepet kapott.

Egyszerre anya és kitűnő mentor.

Ha van valami, amiben egy anya igazán jeleskedik, az a jó tanácsok és a tapasztalat átadása. Ez alól Sofía sem kivétel, aki a mai napig folyamatosan aggódik fiáért: “Sose sétálj egyedül sötét sikátorban, hajnali 3-kor ne szállj egyedül vonatra” – ez csupán néhány azon bölcsességek közül, amiket fiának adott át. Egy interjúban elmondta, azt akarja, hogy a fia egy jó és művelt nő mellett kössön ki, a fia pedig tisztában van vele, hogy anyjából remek anyós válik majd.

Fiú az anyja nyomdokaiba lépett.

Talán az, hogy egy híresség fiaként nőtt fel, már eleve meghatározta, hogy Manolo milyen szakmát választ majd magának. A fiatalember jelenleg filmrendezőként dolgozik, a bostoni Emerson főiskolán szerzett diplomát. Tanulmányai után visszatért Kaliforniába, elindította saját YouTube-csatornáját, ahol többek között arról beszél, milyen az anyukájával élni. A Mi vida con Toty projekt annyira népszerű lett, hogy utat nyitott a Vergaraland című valóságshow-nak Snapchaten.

Manolo szerepelt a Lily és Pisztácia, valamint a Guilty Party című produkciókban is.

Amellett, hogy szakmájában követi anyja példáját, gyakran elkíséri őt a különböző eseményekre. Akkor is vele volt, mikor Sofía csillagot kapott a hírességek sétányán Hollywoodban.

Imádják a kutyákat.

Sofíában és Manolóban az is közös, hogy teljesen odáig vannak a kutyákért. Instagramján Manolo több száz képet posztolt már az állataikról, Sofía pedig ugyanezt teszi a saját közösségi oldalán. Manolo elindította saját kutyaruha és -kiegészítő márkáját, a színésznő pedig ott volt a megnyitó ünnepségen.

Mindennél jobban szeretnek együtt lenni.

Sofía és Manolo között nagyon erős kötelék van. Egymás mellett voltak életük minden szakaszában és minden fontos pillanatában. A színésznő fia diplomaosztóján büszkén fotózkodott Manolóval, a fiú pedig ugyanilyen büszkén kísérte oltárhoz édesanyját, mikor férjhez ment Joe Manganiellóhoz.

Manolo ott volt édesanyjával, mikor a színésznő befejezte a Modern család című sorozat forgatását. Még egy Instagram-posztban is írt erről: “11 év, 250 epizód, és büszkébb már nem is lehetnék a munkára, amit végeztél! Ahogy egy fejezet lezárul, izgatottan várjuk a következőt!”

Semmi kétség, egyedül, ráadásul ilyen fiatalon végigjárni az anyaság útját nem egyszerű dolog. Sofía azonban azt mondja, vannak barátnői, akik most pánikolnak, mert nem találnak olyan férfit, akivel családot alapíthatnának, számára viszont ez már nem probléma, hiszen már van gyermeke.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here