A természet időnként megtréfál minket. Míg nők milliói küzdenek a túlsúllyal, sokan vannak, akik bármit megadnának néhány plusz kilóért. Ha ez utóbbi táborba tartozol, néhány ügyes öltözködési trükkel hízás nélkül is szert tehetsz gömbölydedebb formákra – legalábbis optikailag. Fontos tudnod azt is, milyen darabokat kerülj, nehogy még vékonyabbnak tűnj. A számodra legideálisabb ruhatár összeállítása érdekében kövesd az alábbi tippeket!

Ruha, felső, nadrág

Mivel a lényeg számodra, hogy kicsit teltebbnek tűnj, válassz fodros, rátétes ruhákat és felsőrészeket. Egyberuháknál kerüld a derékon feszülő, öves darabokat! Maxiruhákból szerezz be minél többet! Nadrágok közül a bootcut, azaz a térdtől enyhén bővülő a te fazonod, ami a vékony lábadnak némi extra vastagságot ad. Éppen emiatt ellentmondásnak tűnhet, de a skinny farmerban is nagyon jól tudsz mutatni, ha azt bővebb és hosszabb felsőrésszel, tunika szabású darabokkal kombinálod. Részesítsd előnyben a hosszú, bővebb ujjakat, ugyanakkor figyelj, hogy ne ess át a ló túloldalára és ne rejtsd magad formátlan, zsákszerű ruhákba!

Színek

A világos színeket válaszd, hiszen optikailag ezek vastagítanak, teltebbé tesznek. A teljesen sötét színeket inkább hanyagold, ezeket legfeljebb a világos színű darabok kiemeléséhez, az erősebb kontraszt érdekében használd. Alul-felül feketét, ha lehet, soha ne viselj!

Rétegezés

Míg a legtöbb nő – a teltebbek, a nagy mellűek, széles vállúak – esetében a réteges öltözködés inkább ellenjavallt, te bátran alkalmazhatod a mindennapokban ezt a trendet. A hidegebb évszakokban ez könnyebben kivitelezhető, nyáron pedig a több rétegnyi ruhát sálakkal, nagy, hangsúlyos nyakláncokkal helyettesítheted.

Csíkok

A keresztben csíkos felsőrészek és aljak számodra alapdarabok, melyek nem is fognak soha kimenni a divatból. Variáld őket minél több változatban, vastag és vékony csíkozásúak, fekete-fehér és színes darabok mind jól állnak neked. A hosszanti csíkozást annak optikailag nyújtó hatása miatt kerüld.

Kiegészítők

A vastag, több rétegben viselt sálak, a hangsúlyos fülbevalók és nyakláncok, a világos színű cipők számodra a legideálisabbak. Ezek tested különböző pontjain fejtik jótékony hatásukat és egyensúlyozzák ki a kelleténél vékonyabb formáidat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét