A jó bőrápolási rutin és az egészséges táplálkozás csodákra képes, ám sok sztár, aki az 50-60-as éveiben jár, úgy néz ki, mintha egyenesen visszafelé öregedne. Madonna erre kitűnő példa, hiszen 64 évesen jobb formában van, mint valaha.
Megpróbáltuk kideríteni a kortalan popikon szépségének titkait, amelyek közül némelyik egyszerűbb, mint hittük volna.

Villával feszesíti az arcbőrét.

2018-ban egy Instagram-posztban látható, hogy Madonna arckezelést kap a kozmetikusától. Az eszköz pedig, amivel a kezelést végzik, leginkább két nagy villára hasonlít. “Csodálatos, nézd ezt a villás arckezelést. A villák nagyon jók, feszesítik a bőrt” – mondta Madonna a videóban.

A hidratált bőr kulcsfontosságú.

Madonna kozmetikusa, Edyta Jarosz szerint a hidratálás nagyon fontos, ha feszes, telt bőrt szeretnénk, amilyen Madonnának van. Azt javasolja, hogy mindennap használjunk C-vitaminos szérumot, valamint az ázsiai technika szerint rétegezzük a készítményeket. Ha valaki több terméket használ, nagyon fontos a sorrend. Jarosz szerint kezdjük a legkönnyedebb textúrájúval, innen haladjunk a nehezebb krém felé, hogy a bőr mindegyiket magába tudja szívni.

Sokat számít az étrend.

Madonna nagyon odafigyel arra, hogy mit visz be a testébe. Bár Instagramon néha láthatjuk, ahogy fagylaltot vagy tésztát eszik, rendszerint egy speciális diétát követ. Ez a makrobiotikus diéta, ami olyan zöldségekből áll, mint a kelkáposzta, a brokkoli, a sárgarépa, a diófélék, a babfélék, valamint rengeteg hal. Húst és tejterméket általában nem fogyaszt, viszont sok gyömbérteát és kókuszvizet iszik.

Jó formában maradni számára prioritás.

Néhány évvel ezelőtt az énekesnő beszélt az edzési rutinjáról és arról, milyen gyakorlatokat kedvel. “Én nem születtem Gisele Bündchen testével. Szóval nekem meg kell dolgoznom érte” – mondta.

Madonna szereti kombinálni a különböző típusú gyakorlatokat, mint a pilates, a tánc, az aerobic és az intervallumedzés. Az astanga jógát is szívesen végzi. “Az astanga jóga olyan, mint a tánc” – magyarázta Madonna.

De az, hogy fiatalnak érezze magát, a legfontosabb tényező.

Nem nézhetsz ki fiatalosan, ha belül nem érzed magad fiatalnak. Az elmúlt évtizedek során Madonnát számtalanszor kérdezték az öregedésről, és mindig nagyszerű válaszokat adott.

“Szerintem túl sokat gondoltok az öregedésre. Túl sokat gondoltok az életkorra. Szerintem nem kell ezeken gondolkodni” – mondta egyszer egy interjúban. “Hagyd abba az agyalást, éld az életed, és ne engedd, hogy a társadalom befolyásoljon, hogy hogy érzed magad a koroddal kapcsolatban, vagy hogy mit kellene tenned” – tanácsolta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét