A közelmúltban heves vitákat kavart a közösségi médiában egy esküvői meghívó. A meghívóban az állt, hogy örömmel fogadják a háziállatokat, de az eseményről kizárják a gyerekeket. Nézzük meg kicsit alaposabban a történetet, hogy mindkét oldalt jobban megértsük!

Az ellentmondásos meghívót Pável Gaona osztotta meg Twitteren. Látható a menyasszony és a vőlegény neve, az esküvő dátuma és a meghívó alján a megjegyzés: “Kisállatbarát rendezvény / Gyermek nélkül”. A pár döntése, hogy az állatokat szívesebben látják az esküvőjükön, mint a gyerekeket, heves vitákat indított el a felhasználók között.

A vélemények megoszlottak, egyesek védték a párt, hogy joguk van a saját feltételeiket megszabni, mások viszont vehemensen ellenkeztek azzal, hogy a gyerekek kevésbé kívánatos vendégek, mint a háziállatok. “Nincs ezzel semmi baj, mindenki azt csinál az esküvőjén, amit jónak lát. Igen, a gyerekek néha idegesítőek, de ők is emberek. Mindannyian voltunk gyerekek. Nem szerencsés, hogy ők így gondolkodnak.”

Voltak, akik támogatták a pár döntését. Ők azzal érveltek, hogy ez egy zártkörű esemény, és a házigazdáknak megvan a joguk ahhoz, hogy azt hívjanak meg, akit akarnak. Az egyik felhasználó hozzátette: “Mindenki maga dönt az esküvőjéről. Ha te házasodsz, meghívhatod a város összes óvodáját, ha úgy akarod. Ne mondj véleményt mások véleményéről.”

Pável Gaona, a meghívó eredeti megosztója nem biztos abban, hogy a meghívó valódi, mivel nem találta a megadott címet. Ennek ellenére a vita továbbra is fennáll, egyesek a gyerekek kirekesztését támogatják, mások pedig elítélik a kutyák előnyben részesítését a gyerekekkel szemben.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét