A mellékhelyiség szagok szempontjából minden lakás legkényesebb pontja. Főleg ott, ahol sokan élnek együtt és nagy a forgalom. Ha kellemetlenek a szagok, lehet bármilyen tiszta a wc, nem fogod higiénikusnak érezni.
Hogy a rossz érzéseket a rossz szagokkal együtt száműzd, készítsd el saját wc-illatosító spray-det, csupa természetes hozzávalóból!

Miért jobb, mint a bolti?

Légfrissítőt a legkisebb boltban is be tudsz szerezni, a polcok roskadásig vannak velük. Erős, szintetikus illatukat biztosan jól ismered, de több mint valószínű, hogy nem tartoznak a kedvenceid közé. Jobban is teszed, ha mellőzöd őket az otthonodban, mivel igencsak károsak az egészségre és ezek a készítmények a beltéri levegő legfőbb szennyezői. Ftalátokat és formaldehidet is tartalmaznak, melyek okozhatnak meddőséget, allergiát, asztmát és akár rákos megbetegedést is.
Ezeket a veszélyfaktorokat könnyedén száműzheted otthonodból a következő útmutató segítségével! A házi készítésű wc-illatosító spray nem csak az egészségre nem ártalmas, de természetes illatú, ellentétben a bolti légfrissítőkkel.

Amire szükséged lesz:
– ½ bögre desztillált víz
– 1 evőkanál vodka vagy alkohol vagy vanília kivonat
– 1 teáskanál növényi glicerin
– 20 csepp levendula illóolaj
– 15 csepp narancs illóolaj

A hozzávalókat keverd össze és töltsd egy szórófejes flakonba. Használat előtt fújj belőle a wc-kagylóba, így még keletkezésük előtt megállíthatod a szagok terjengését. Minden használat előtt alaposan rázd össze!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét