Egy tanulmány szerint a gyermektelen emberek éppen olyan boldogok, mint a szülők. Napjainkban egyre több pár hozza meg azt a döntést, hogy nem vállal gyereket. Egyesek inkább a karrierjükre koncentrálnak, másokban nincs meg a szülői ösztön, vagy csak nem foglalkoztatják őket a gyerekek. Bármi is legyen az ok, ezek az emberek azt bizonyítják, hogy az életnek nem a gyereknemzés a legfőbb célja, és hogy mindenkinek a saját sorsát kell követnie addig, amíg abban kiteljesedettnek és elégedettnek érzi magát.
Olyan sztárok következnek, akik tudatosan döntöttek a gyermektelenség mellett.

1. Keanu Reeves

A színész 36 évesen majdnem apa lett, de az akkori barátnője a várandósság 8. hónapjában halva született babát hozott a világra. Reeves soha nem lett apa, és úgy tűnik, már nem is akar ezen változtatni. 5 évvel ezelőtt így beszélt erről: “Már túl késő. Ez elmúlt. 52 éves vagyok. Már nem lesz gyerekem.”

2. Helen Mirren

2007-ben az akkor 61 éves színésznő nagyon nyíltan beszélt az anyává válásról: “Egyszerűen nem érdekel. Egyáltalán nincsenek anyai ösztöneim. És nem hinném, hogy ez annyira különös dolog lenne. Boldog vagyok, hogy nincsenek gyerekeim, de szeretem a gyerekeket és van családom.”

3. Jared Leto

Néhány évvel ezelőtt a színész elmondta, hogy nem áll készen az apaságra, illetve, hogy ez olyan nagy felelősség, ami iránt jelenleg nem tudna teljes mértékben elköteleződni. “Szerintem fontos, hogy jelen legyél, ha gyerekeid vannak. Nekem viszont rengeteg dologgal kell foglalkoznom.”

4. Sarah Paulson

A színésznő egy 2018-as interjúban beszélt arról, hogy miért nem vállalt gyereket: “Nem akarom felaprózni magam.” Elmondta, fél attól, hogy ránézne a gyermekére és megbánást érezne. Sokak szerint a döntése önző, de a színésznő nem ért egyet ezzel.

5. Winona Ryder

Elmesélte, mit válaszolt az apukája, mikor ő azon töprengett, 42 évesen miért nincs még gyereke: “Vannak más utak is, hogy gyerekek legyenek az életedben.”

6. Ricky Gervais

A 61 éves komikus és író azt mondta, ő egyfolytában aggódna a gyerekei biztonságáért, ha lennének neki. Aztán megjelölt egy másik okot is, amiért nem akart gyereket: “A világ már így is túlnépesedett.”

7. Oprah Winfrey

A 68 éves televíziós műsorvezető 36 éve van együtt a párjával. Azt mondja, soha nem bánta meg, hogy nem vállalt gyereket. “Nem lettem volna jó anya. Nincs türelmem. Van türelmem a kiskutyákhoz, de ők gyorsan felnőnek.”

8. Ashley Judd

Az 54 éves színésznő és aktivista már 18 évesen eldöntötte, hogy nem lesz belőle anya. “Nincs szükség arra, hogy saját gyerekeket gyártsak, mikor annyi árva és elhagyott gyerek van, akinek szeretetre, törődésre, időre és figyelemre lenne szüksége.”

9. Dolly Parton

Bár saját gyermeke sosem volt, a countryénekesnőnek mindig szoros kapcsolata volt a gyerekekkel. “Nagy családban nőttem fel, 8 fiatalabb gyerekkel. Néha azt gondolom, a gyerek nem nekem való, de így mindenki más gyerekével egyformán foglalkozhatok.”

10. Leonardo DiCaprio

Mikor arról kérdezték, szerepel-e a tervei között az apaság, a színész így válaszolt: “Úgy érted, szeretnék-e gyermeket hozni egy ilyen világra?” Úgy tűnik azonban, a döntése még nincs kőbe vésve: “Ha úgy alakul, akkor lesz.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. “Egy tanulmány szerint a gyermektelen emberek éppen olyan boldogok, mint a szülők. ”
  Ez nem igaz. Sokkal boldogabbak. Én legalábbis nem sok boldog szülőt láttam még!

  • Lehet, hogy rossz helyen keresgéltél…
   Én inkább azt látom, hogy 40 felett sokaknak, akiknek nincsenek gyermekeik nem tudnak mint kezdeni magukkal, meg az életükkel.

   • Ezek az emberek akkor gyerekkel sem tudnának mit kezdeni az életükkel (pontosan ők lennének a kiégett szülők). Ha egy embernek csak azért kell gyerek, hogy letudja kötni magát, akkor kezdésből nem való neki gyerek…

    Lassan 40 leszek, nincs gyerekem, de egy percig sem bánom, akkor és oda megyek, ahova akarok, azt teszek, amit akarok és amikor akarom. Nem kell mindent előre megtervezni a gyerekek miatt, nem kell bébiszittert keressek, ha esetleg elmennék valahova. Ha elmegyek nyaralni, akkor az tényleg nyaralás és pihenés, nem állandó aggódás, hogy a gyerek nehogy bemenjen a mély vízbe, nehogy leégjen, nehogy befaljon valamit…és még sorolhatnám.

    Nincs bajom a gyerekekkel, nagyon jól kijövök velük, több éven keresztül önkénteskedtem nyári gyerektáborokban (sokan ezért lepődtek meg, amikor mondtam én nem szeretnék), egész egyszerűen csak nem érzem azt, hogy nekem való. Mindenki jön, hogy ó, hát eltelik 10 év, és magányos leszek gyerekek nélkül, de pontosan azért mondják ezt, mert ők már annyira ebben élnek, hogy nem látják azt, hogy máshogy is lehet élni az életet.

    Néha még úgy sincs időm a dolgaimra, hogy nincsenek gyerekeim…szóval köszönöm szépen én tudok mit kezdeni magammal gyerek nélkül is 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here