Karrierje során Susan Sarandon nemcsak megszilárdította nevét a filmiparban, de folyamatosan kinyilvánította a divatról alkotott elképzelését is. Míg időtlen szépsége továbbra is elbűvöli a közönséget, némely ruhaválasztását kritika érte olyan emberek részéről, akik “nem helyénvalónak” tartják az öltözködését.

Korának ikonja volt.

Csábító szépségével és időtlen eleganciájával Susan Sarandon erőfeszítések nélkül is képes volt átlépni a hagyományos szépségideál határait, és korszaka ikonjává vált. Illusztris karrierje során Sarandon különleges arcvonásaival, ragyogó mosolyával és tagadhatatlan karizmájával ragadta meg a közönséget, kitörölhetetlen nyomot hagyva a szépség és a divat világában.

Nagy hatású filmekben nyújtott emlékezetes alakításokat. A Thelma és Louise című filmben 1991-ben megmutatta tehetségét, és kivívta a kritikusok elismerését is. A Ments meg, Uram! című, 1995-ös filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat nyert, megerősítve ezzel hírnevét.

Sarandon magával ragadó jelenléte nem csak a képernyőre és a vörös szőnyegre korlátozódott. Kifogástalan stílusérzékkel rendelkezett, ami az eleganciát egy csipet merészséggel vegyítette. Öltözködése a divatrajongók számára is inspiráló volt.

Sarandon azonban nem csupán üres szépséggel büszkélkedhetett. Hírnevét arra használta, hogy felhívja a figyelmet fontos ügyekre, kiállt az egyenlőség, a nők jogai és a humanitárius erőfeszítések mellett. Bebizonyította, hogy az igazi szépség az együttérzésben, az empátiában és a világra gyakorolt pozitív hatásban rejlik.

Sosem volt olyan jóban önmagával, mint a 70-es éveiben járva.

Hollywoodban általában rettegnek az emberek az öregedéstől. Folyamatosan érzik a nyomást, hogy fiatalnak kell látszaniuk. De Susan Sarandon más. Szenvedélyes liberális aktivistaként 72 évesen büszkén jelentette ki, hogy soha nem érezte magát jobban a bőrében.

“Mikor már nincs időérzéked, nem úgy, mint fiatalkorodban, mikor megérted, hogy az idő értékes, akkor hajlamos vagy nem pazarolni energiát az apróságokra, és csak a legéletingenlőbb, legkíváncsibb, legbátrabb és legkalandvágyóbb emberekkel veszed körül magad” – mondta.

Sarandon olyan, mint egy modernkori lázadó, a csábítás és a szókimondás keveréke. Nem hajlandó a társadalmi szabályok szerint játszani, ha az öregedésről van szó. 61 éves korában csináltatta az első tetoválását, 70 évesen pedig mindenkit meglepett, mikor bejelentette, hogy nyitott lesz a nőkkel való randizásra is. A szerelem nála nem ismer határokat.

Mikor arról kérdezték, mi a méltóságteljes öregedés titka, értékes tanáccsal válaszolt: “Ha méltóságteljesen szeretnél megöregedni, nevess sokat, normális mértékben edz, táplálkozz helyesen, és ne tartózkodj a napon. Ezek lennének a legfontosabbak.” Hozzátette: “És legyen egy szuper csapatod, akik megcsinálják a sminkedet és a hajadat. Ez az igazi titok.”

Kritizálják, amiért az ő korában keveset takaró ruhákat visel.

Folyamatosan fürkésző tekintetek előtt létezve szinte lehetetlen elkerülni a kritikákat és az ítélkezést. Susan azonban mindig is szilárd közönyösséget mutatott az öltözködéséről szóló kritikákkal kapcsolatban. Bátran kitart saját stílusa mellett.

Néhány évvel ezelőtt egy vörös szőnyeges esemény után Susan Sarandon erős kritikát kapott egy újságírótól a ruhája miatt, mikor magabiztosan jelent meg egy fehér blézerben, ami alatt csak egy sötét melltartót viselt. Ez a merész választás tökéletesen szemléltette a színésznő egyedi öltözködési stílusát.

Az újságíró nem fogta vissza magát, Susan kinézetét “abszolút az alkalomhoz nem illőnek” minősítette, valamint azt is leírta, ő érezte magát kényelmetlenül, hogy a színésznő “kitette a melleit”. Voltak, akik egyetértettek vele, és elmentek odáig, hogy azt mondták, elvesztették a színésznő iránt érzett tiszteletüket.

Másrészt viszont Susan határozottan kezelte a helyzetet. Ahelyett, hogy heves vitába kezdett volna az újságíróval, valami egészen váratlant tett. Megosztott magáról egy régi fotót, amin fehérneműben van, megmutatva hihetetlen alakját.

Erőteljes példája volt ez annak, hogy aki ennyire jól néz ki, és nem fél kiállni azokért a dolgokért, amikben hisz, annak büszkének kell lennie a testére. Susan bizonyította, hogy az életkor csak egy szám, és hogy a magabiztosság nem ismer határokat.

Susan vitathatatlanul ikon és időtlen szépség a saját korában és jelenben egyaránt. Figyelemre méltó színészi képességein túl az anyaszerepben is kiválóan helytáll. Rendkívül büszke arra, hogy a 40-es éveiben lett édesanya.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

1 hozzászólás

  1. Susan Saradon, jól teszed! Ne hagyd magad az irigyektől eltaposni! Minden jót! Egy hasonló korú nő

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét