A kezünkön vehetők észre talán elsőként az öregedés jelei. De jelezhetnek egészségi problémákat is. Az orvosok szerint a kezeink állapota megmutathatja, ha valamilyen változás történik a testünkben. Ha a következő tüneteket veszed észre magadon, fordíts rájuk figyelmet, hogy megőrizhesd egészségedet. Piros tenyerek A piros tenyér májproblémát jelezhet, főleg az 50 év felettieknél. A vörösség elsősorban a tenyerek széleinél erősebb. Oka lehet...
Tükörtojást bárki össze tud ütni - gondolhatnánk, pedig az igazság az, hogy a tökéletes tükörtojást elkészíteni gyakran még a tapasztalt háziasszonyoknak is nehézséget okoz. A következő tippek segítenek, hogy te is úgy készíthesd el, ahogy valójában kell! Serpenyő Ha olyan szerencsés vagy, ha birtokodban van egy régi, öntöttvas serpenyő, vedd is elő, mert ebben fogod tudni elkészíteni a legjobb tükörtojást! A...
Orvosok szerint a kedvenc alvópózod komoly kárt tehet az egészségedben. Szerencsére azonban nem kell pózt váltanod ahhoz, hogy egészséges maradhass, csak néhány kis igazításra lesz szükséged. Most szakértők tanácsait olvashatod, melyek segítségével továbbra is alhatsz úgy a kedvenc testhelyzetedben, hogy közben az egészségedért sem kell majd aggódnod. Ha az oldaladon szeretsz aludni Tudósok rájöttek, hogy az agy-gerincvelői folyadék jobban meg tud...
A világszerte ismert olasz desszertnek számtalan variációja létezik. Az ünnepi étkezés koronája lehet, ha jól el van készítve. Most megtudhatod, hogyan kell! Érdekesség Vannak, akik elnevezését a benne található kávé és kakaó élénkítő hatására vezetik vissza, míg mások szerint a tirami sú, azaz a dobj fel, inkább arra utal, hogy vágykeltőnek sem utolsó ez az édesség. Az 1980-as évektől találjuk meg receptjét...
Az időszakos böjtölés nagyon népszerű manapság. Tanulmányok szerint nem csak a fogyásban és a fittség megőrzésében segíthet, de egész életünkre jótékony hatást gyakorol, olyannyira, hogy akár az élettartamot is megnövelhetjük vele. Mit jelent az időszakos böjtölés? Egy olyan táplálkozási minta, melyben az evés és a böjtölés periodikusan váltakozik. Valójában nem diéta, hiszen nem változtatja meg, hogy mit eszel, helyette azon változtat,...
Ennél valami percek alatt elkészíthető finomságot? Vagy vendég jelentkezett be hirtelen? A gofrival nem nyúlhatsz mellé, hiszen nincs, aki ne szeretné a rengeteg különböző variációban elkészíthető desszertet. Tippek a tökéletes gofrihoz Ha valaha próbáltál receptet keresgélni, tudod, hogy se szeri, se száma a legkülönfélébb gofriknak. Ami közös bennük, hogy különösebb konyhai tapasztalat nélkül is bárki elkészítheti őket, azonban néhány dolgot érdemes...
Hallottuk már, hogy egy rossz szokás rögzüléséhez 21 nap szükséges, de erre az állításra semmiféle bizonyíték nincs. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy legalább 66 nap kell ahhoz, hogy egy újfajta cselekvés automatikus szokássá váljon. Azonban nem minden rossz szokásunk annyira szörnyű, mint ahogyan azt eddig hittük. Most megtudhatod, melyek azok a rossznak tartott szokások, melyeket szinte mindannyian csinálunk,...
A krumpli köretként sokféleképpen variálható. Az egyik legszebb tálalási módja, ha hercegnő burgonyát készítünk belőle. Étteremben biztosan te is találkoztál már vele, most ismerd meg készítésének titkait, hogy aztán szaftos húsok, halak, sültek mellé kínálhasd. Hozzávalók A hercegnő burgonya összetevői a krumplin kívül a só, vaj, tojássárgája, tej, szerecsendiót, esetleg mandulapehely. Burgonya kiválasztása Olyan fajta burgonyát vásárolj, amelyik lisztesre fő meg. Ilyen a...
A világon emberek milliói szeretik jobban a kávét bármelyik más italnál. Nem is csoda, hiszen annyiféle közül választhatunk: eszpresszó, jeges kávé, tejes kávé vagy éppen tej nélküli, és még hosszan folytathatnánk a felsorolást. De talán még érdekesebb, hogy mennyi mindent kezdhetünk a kávéval azonkívül, hogy megisszuk. Most ezt mutatjuk meg. 13. Kézillatosítóként Ki tudna ellenállni a kávé varázslatos illatának? Mikor elmész...
Rántott zöldségek és halak mellé nélkülözhetetlen a tartármártás, de a franciasalátát és a kaszinótojást is nehéz elképzelni nélküle. A tartármártás sokak számára pusztán a majonézt jelenti, pedig két külön dologról van szó. A majonéz csupán az egyik összetevője a tartármártásnak. A majonéz úgy készül, hogy nyers tojássárgáját összekeverünk bőséges mennyiségű olajjal, sóval és citromlével. A tartármártást pedig tejszínnel vagy tejföllel...